Zuivelcentrum Drongen voor de zomer in gebruik

Nog voor de zomer nieuw leven in Zuivelcentrum

Goed nieuws voor Baarle-Drongen. Het Zuivelcentrum zal nog voor de zomer in gebruik genomen worden. Gabi De Boever (VB) wilde weten hoe het stond met het dossier. “Er is de voorbije 2 jaar veel gebeurd, want het gebouw was niet instapklaar”, aldus schepen Christophe Peeters. “Gas en elektriciteit zijn aangepast, een tribune is verwijderd, en nog veel meer. Maar nu is het gebouw klaar, en het kan dienen als ontmoetings- en gemeenschapscentrum. Heel concreet zal de tafeltennisclub de achterzijde van het gebouw innemen, en soms de grote zaal. Vooraan krijgen de senioren een vaste stek. De rest kan polyvalent gebruikt worden door verenigingen. We zijn alleen nog in gesprek met de tafeltennisclub. Bedoeling is dat zij het gebouw beheren en de sleutel bijhouden voor andere gebruikers. In elk geval, nog voor de zomer kan het Zuivelcentrum gebruikt worden. (VDS)
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi

————————–

Nog voor de zomer nieuw leven in Zuivelcentrum

Het voormalige Zuivelcentrum in de Baarledorpstraat in Drongen is klaar voor gebruik. Nog voor de zomer zullen de eerste verenigingen er hun intrek nemen.

Dat antwoordde schepen Christophe Peeters (Open VLD) op een vraag van gemeenteraadslid Gabrielle De Boever (Vlaams Belang).

Bijna drie jaar geleden sloot het voormalige Zuivelcentrum, dat instond voor de promotie van zuivelproducten, de deuren. Een jaar later kocht de stad Gent het gebouw voor 950.000 euro over van de provincie. Het Zuivelcentrum onderging de jongste maanden een opknapbeurt en kan binnenkort in gebruik worden genomen.

‘De tafeltennisclub van Baarle zal er permanent onderdak krijgen’, zegt Christophe Peeters. ‘Zij zullen hun intrek nemen in het achterste gedeelte van het gebouw. Ook de senioren van Baarle krijgen er een lokaal. De andere zalen staan ter beschikking van de plaatselijke verenigingen. Zij kunnen er vergaderingen of activiteiten organiseren.’

Met de tafeltennisclub wordt een overeenkomst uitgewerkt om het gebouw te beheren. In april of mei moet die rond zijn. (DIH)
Het Nieuwsblad, aan Gent gebonden

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...