Zigeuners krijgen ‘pleisterplaats’

Wachtebeke: Zigeuners krijgen pleisterplaats aan Puyenbroeck


Zigeuners krijgen ‘pleisterplaats’

In de buurt van Provinciaal Domein Puyenbroeck stelt het provinciebestuur een perceel ter beschikking aan woonwagenbewoners als pleisterplaats. Dat is een plaats waar ze tijdelijk kunnen verblijven. Volgens provincieraadslid Marc Joris (Vlaams Belang) zal dat een nefaste invloed hebben op het toeristische karakter van het domein. ‘Er is een storm van protest op komst en de gemeente Wachtebeke wordt met een groot deel van de problemen opgezadeld’, zegt Joris.

Gedeputeerde Eddy Couckuyt (CD&V) wijst erop dat de locatie werd gekozen in samenspraak met de gemeente Wachtebeke, die zelf instaat voor wat omkadering zoals het politietoezicht. (jvw)
De Standaard, Oost-Vlaanderen

———————————-

Wachtebeke: Zigeuners krijgen pleisterplaats aan Puyenbroeck

In de buurt van Provinciaal Domein Puyenbroeck stelt het provinciebestuur een perceel ter beschikking aan woonwagenbewoners als pleisterplaats. Dat is een plaats waar zij tijdelijk kunnen verblijven. Volgens provincieraadslid Marc Joris zal dat een nefaste invloed hebben op het toeristische karakter van het domein.

‘Er is een storm van protest op komst en de gemeente Wachtebeke wordt met een groot deel van de problemen opgezadeld’, zegt Jooris.

Provinciaal gedeputeerde Eddy Couckuyt wijst erop dat de locatie aangeduid werd in samenspraak met de gemeente Wachtebeke, die zelf ook zorgt voor enige omkadering zoals bijvoorbeeld het politioneel toezicht. (jvw)
Het Nieuwsblad, Meetjesland – Leiestreek

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...