Ze zijn zo lief, meneer…

In de politiek gaat het er niet altijd even zachtzinnig aan toe, bleek eens te meer tijdens de afgelopen Gentse gemeenteraad. Die besprak de begroting. CD&V’er Matthieu Dierckx opende de vijandelijkheden – nog vrij beschaafd. Zijn fractie gaf aan alle schepenen stofdoeken met de tekst Gent: zoveel show (naar analogie van het stadslogo Gent: zoveel stad). Tevoren had Francis Van den Eynde (Vlaams Belang) de begroting al vergeleken met de triomfmars van Aïda. Het kwam hem op een sneer te staan van Financieschepen Christophe Peeters (Open VLD). ‘Han Solo maakt tegenwoordig furore als eerste extreem-rechtse stand-up comedian maar hij vergist zich: u was hem al jaren voor’, diende hij Van den Eynde van antwoord.

Christophe Peeters nam ook Dierckx’ stofdoeken op de korrel. ‘Als ze moeten dienen om het stof tot nadenken weg te vegen die u ons heeft bezorgd met uw kritiek op de begroting, dan hebt u overdreven door ons allemaal een doek te geven. Eén zou ruim genoeg zijn geweest.’

Maar Dierckx had het laatste woord. ‘Wij hebben onze doeken tenminste niet zitten breien tijdens de gemeenteraad’, nam hij SP.A-gemeenteraadslid Lien Braeckevelt op de korrel. Die had tijdens een gemeenteraadscommissie een haakwerkje bovengehaald.

Overigens werd, na een avond vol vertier, de Gentse begroting goedgekeurd, meerderheid tegen oppositie. (tod)
Het Nieuwsblad, aan Gent gebonden

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...