Weer confrontatie rechts-links op komst

Op 24 februari organiseert de nationalistische studentenvereniging NSV! Gent een colloquium in het ICC, met onder meer Frank Vanhecke (Vlaams Belang), Andreas Mölzer (FPÖ) en Nick Griffin (British National Party)als gastsprekers.

Volgens Gents gemeenteraadslid Johan Deckmyn (VB) heeft het extreem-linkse ‘Blokbuster’ al opgeroepen om dan een tegenbetoging te organiseren. Deckmyn wil dan ook weten welke voorzorgsmaatregelen de Gentse politie zal nemen om alles veilig te laten verlopen.

Volgens burgemeester Termont is de politie volop bezig met veiligheidsanalyses en met de voorbereiding. “Het spreekt voor zich dat de ordediensten alles zullen doen om beide evenementen rimpelloos te laten verlopen. Organisatorisch is het zeer moeilijk om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen zodra ze zich na de meeting verspreiden. Maar de politie zal voor, tijdens en kort na het evenement alle middelen aanwenden om iedereen op een veilige manier toegang tot het evenement te verlenen, alsook een veilige aftocht te garanderen”, liet de burgemeester aan Deckmyn weten. (VDS)
Het Laatste Nieuws, 29 januari 2010

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...