Watersportbaan diep genoeg

Watersportbaan wordt niet uitgebaggerd

“De Watersportbaan is dieper dan het theoretisch model voorziet”, stelt de Gentse schepen Martine De Regge. Daarmee weerlegde ze de kritiek van VB-raadslid Kristina Colen die stelde dat de Watersportbaan op sommige plaatsen niet diep genoeg meer was.

“Er werden metingen uitgevoerd. De diepte varieert van 2,8 tot 3,1 meter, behalve aan de zijkant en aan de overgang naar de taluds. De meting toont geen kritische punten en dan is er dus ook geen noodzaak tot baggeren. Het is wel zo dat er in de Watersportbaan sprake is van ‘zwaar water’ zoals dat in roeierstermen heet. Door de beperkte diepgang zal het nooit een baan worden voor toptijden, omdat de weerstand van het water daardoor groter is”, stelt De Regge.(JCG)
Het Laatste Nieuws /  Gent-Wetteren-Lochristi


Watersportbaan wordt niet uitgebaggerd

De Watersportbaan is niet aan het dichtslibben, volgens schepen Martine De Regge (SP.A). ‘We hebben op de Watersportbaan op 60 plaatsen gepeild naar de bodemdiepte, en die lag overal tussen de 2,80 en 3,10 meter’, antwoordde ze op een vraag van gemeenteraadslid Kristina Colen (Vlaams Belang). ‘Op sommige plekken, vooral aan de taluds, lag er bovenop die bodem wel een 10 tot 15 centimeter slib.’

Roeiers op de Watersportbaan klagen al langer over het dichtslibben van hun ‘sportterrein’, waardoor het water er niet meer diep genoeg zou zijn om hun sport in goede omstandigheden uit te oefenen. ‘Uit de peilingen die we hebben uitgevoerd blijkt dat er geen reden is om de Watersportbaan uit te baggeren’, aldus schepen De Regge nu. (TOD)
Het Nieuwsblad / Aan Gent gebonden, 25 februari 2010

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...