Wagen gemeenteraadslid zwaar gevandaliseerd te Gent

Gisteren werd de wagen van Nevels gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang Olaf Evrard zwaar beschadigd. Twee banden werden doorstoken en de rechterflank werd over de volledige lengte bekrast met een scherp voorwerp. Het voertuig diende dan ook getakeld te worden. De Gentse politie stelde de feiten vast en Olaf Evrard legde klacht neer tegen onbekenden.

Het nagelnieuwe voertuig (10 dagen ‘oud’ en amper 500 km op de teller) stond tussen 18u30 en 23u00 geparkeerd aan de Kunstlaan te Gent. Evrard stapte om 19u00 aan de Charles de Kerchovelaan op de bus die door het NSV! werd ingelegd naar de betoging ‘Jeugd eist Vlaamse toekomst’ in Antwerpen. De feiten werden bij de terugkeer om 23u00 vastgesteld.

Deze laffe daad is het zoveelste bewijs van de aanhoudende terreur van extreem-linkse krachten (krakers, anarchisten, linkse studentenbewegingen) die momenteel heerst in de ‘verdraagzame en tolerante’ stad Gent.

In de media verscheen hieromtrent het volgende:

Gent/Nevele: Vandalen bekrassen auto van Vlaams Belanger

Enkele vandalen hebben donderdagavond in Gent de auto van gemeenteraadslid Olaf Evrard (Vlaams Belang) uit Nevele aangepakt. Evrard had zijn nieuwe auto in de Charles De Kerchovelaan aan het Citadelpark geparkeerd om met de bus naar een NSV!-betoging in Antwerpen te gaan. Toen hij rond elf uur terug aankwam in Gent hadden vandalen twee banden plat gestoken en lange krassen op het koetswerk getrokken. “De auto is pas tien dagen oud en had nog maar 500 kilometer op de teller”, aldus Evrard. Hij diende klacht in tegen onbekenden.(BSG)
Het Laatste Nieuws / Gent-Wetteren-Lochristi, 6 maart 2010

Nevele/Gent: Auto van gemeenteraadslid zwaar beschadigd

De spiksplinternieuwe wagen van Nevels gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang Olaf Evrard werd donderdag zwaar beschadigd in Gent. Twee banden werden doorstoken en de rechterflank werd over de volledige lengte bekrast met een scherp voorwerp. Het voertuig diende getakeld te worden. De Gentse politie stelde de feiten vast en Olaf Evrard diende klacht in tegen onbekenden. De auto was amper tien dagen oud en er stond 500 kilometer op de teller. De wagen stond donderdagavond geparkeerd aan de Kunstlaan in Gent, van waaruit Evrard vertrokken was naar Antwerpen voor een betoging. (osw)
Het Nieuwsblad / Meetjesland – Leiestreek, 6 maart 2010

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...