Vluchten voor problemenDe nieuwe Gentse meerderheid van sp.a, Groen en Open VLD heeft er haar eerste jaar opzitten. Dat eerste jaar stond in het teken van de financiële problemen, waar Gent mee wordt geconfronteerd. Er zal bespaard worden op alle fronten en de Gentenaars zullen het voelen!


Naast de financiële problemen zijn er uiteraard vele pijnpunten waar men beloofd had om een oplossing voor te zoeken. Let wel, die beloftes werden gedaan naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen. Nu die een jaar achter de rug liggen, zijn veel van die beloftes al vergeten.


 Neem nu de verklaringen van burgemeester Termont vorig jaar in de Muide (tijdens de verkiezingen natuurlijk) dat de Roma die voor teveel problemen zouden zorgen eruit moesten. Wel, die verklaring bleek een loze verkiezingsbelofte te zijn. Nu zorgt Termont er samen met de groenen voor dat Roma zonder problemen een voormalig klooster in de Muide mogen kraken.


 Naar aanleiding van een vraag die ik hierover stelde, zei Termont dat het hier niet om kraken ging maar om een “bezetting ter bede”, aangezien vzw’s een deel van de kosten zouden betalen.


 Dat is nu het schoolvoorbeeld van hoe dit bestuur de problemen aanpakt. Ze lost ze niet op, maar vlucht voor de problemen en geeft ze een andere naam. Allochtonen mogen zo niet meer genoemd worden, het zijn Turkse Gentenaars, Gentse Turken, Gentse Marokkanen, Tunesiers, Algerijnen, noem maar op….


 We mogen binnenkort ook niet meer over gehandicapten spreken maar over personen met een beperking. Ook over armenbegrafenis mag er niet meer gesproken worden, dat wordt dan weer een stadsbegrafenis…


 Wel, beste lezer, het Vlaams Belang vindt dat we niet moeten vluchten voor problemen, maar de dingen bij de naam moeten durven noemen. Dat is dan ook de garantie die wij u geven: wij zullen de problemen blijven benoemen, benoemen met hun échte naam!


 Johan Deckmyn

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...