Vlaams Belang wil een kordate sheriff

Vlaams Belang wil rust in Sleepstraat
Actie tegen straatterreur op wijk Sluizeken-Muide

Vlaams Belang wil een kordate sheriff
Vijf Vlaams Belangers, onder wie parlementslid Tanguy Veys en gemeenteraadslid Johan Deckmyn, voerden gistermiddag een korte actie tegen wat zij ‘de slappe houding noemen van de burgemeester om kordaat op te treden tegen de Far West van de Sleepstraat waar de kogels je rond de oren kunnen vliegen’.

Zij hingen aan de straat twee affiches met de tekst ‘Betreden op eigen risico’. Verwijzend naar het schietincident van enkele weken geleden in de Sleepstraat eisen zij ‘een kordate sheriff’ en eventueel ‘het instellen van een avondklok voor bepaalde straten en wijken’. ‘Pure provocatie’, zegt Vedat Gök, die met zijn familie drie horecazaken heeft in de straat. ‘Alsof iedere vreemdeling hier met een wapen rondloopt. Mijn familie woont hier al sinds 1963. Zo’n actie doet pijn.’ (gn)
Het Nieuwsblad, aan Gent gebonden

Vlaams Belang wil rust in Sleepstraat
Een delegatie van het Vlaams Belang heeft gisterenmiddag pamfletten uitgedeeld in de Sleepstraat in Gent naar aanleiding van de schietpartij op 27 november. Daarbij raakten drie jonge Turken gewond nadat twee onder hen op elkaar geschoten hadden. De ruzie ontstond na een uit de handen gelopen discussie op café. Op de flyers die werden uitgedeeld, staat een pistool op een verbodsbord met daaronder de boodschap dat er dringend een kordate sheriff moet komen die orde op zake stelt in de Far West die de Sleepstraat ondertussen is. Een aantal Turske mensen wist de actie niet te smaken, maar echte onlusten bleven uit. De Gentse politie hield alles goed in de gaten.(SLG)
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi


Actie tegen straatterreur op wijk Sluizeken-Muide

Het Vlaams Belang voerde gisteren actie tegen straatterreur op wijk Sluizeke –Muide onder het motto “Geen Far West, wel kordate sheriff !”
De angst moet eindelijk van kamp veranderen ! Naar aanleiding van de recente schietpartij in de Gentse Sleepstraat, heeft een delegatie van Vlaams Belang Koepel Gent vrijdagochtend actie gevoerd in de getroffen wijk. De actie kwam er op vraag van verontruste buurtbewoners die naar het Vlaams Belang stapten, een aantal onder hen van Turkse origine. Na het aanbrengen van de nodige waarschuwingsbordjes “Betreden op eigen risico”, werd post gevat met het spandoek “Geen Far West, wel kordate Sheriff !”. Het gewelddadige schietincident van 27 november is volgens de initiatiefnemers geen primeur. In 2006 al vuurden twee Turken in de Sleepstraat bijna twintig kogels af op een landgenoot, “omdat ze vernederd waren”. En vorig jaar nog vielen er bij een bloedig treffen tussen twee Turkse clans een dode en twee zwaargewonden.

Dit zijn dan ook toestanden die je misschien kunt verwachten in Chicago,
maar toch niet in de Sleepstraat. Voor geen enkele Gentenaar kan dit door de beugel. Gentenaars willen zich veilig voelen in hun stad en niet met schrik rondwandelen in een soort “Far West”, waar de kogels je rond de oren kunnen vliegen. Door de onwil om kordaat op te treden worden de Gentenaars in de steek gelaten. Men heeft dan wel de mond vol van het gastvrije en gezellige Gent. Het Vlaams Belang eist met deze actie duidelijke en strenge maatregelen, door bijvoorbeeld het effectief invoeren van een nultolerantiebeleid en desnoods het instellen van een avondklok.
(belg.be)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...