Vlaams Belang vraagt om ontslag na “vriendjespolitiek en leugens” gemeenteraadslid Hafsa El-Bazioui (Groen)
Foto: iStock. Vlaams Belang vraagt om ontslag na “vriendjespolitiek en leugens” gemeenteraadslid Hafsa El-Bazioui (Groen)

Vlaams Belang vraagt om ontslag na “vriendjespolitiek en leugens” gemeenteraadslid Hafsa El-Bazioui (Groen)

Het Gentse Vlaams Belang vraagt het ontslag van gemeenteraadslid en toekomstig schepen Hafsa El-Bazioui (Groen). Zij wordt beschuldigd van belangenvermenging en zou er daarna over hebben gelogen. “Wilde het kabinet van burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) niet de Gentse politiek opschonen?”, reageert fractieleider Johan Deckmyn (Vlaams Belang). “Is deze hypocriete politiek ook waar Groen voor staat? De Gentenaar pikt dit niet en wij ook niet.”

De Stad Gent heeft in de Mimosastraat een groot fietsrek geplaatst. Dit was echter niet naar de zin van de zus van raadslid El-Bazioui voor wier huis de fietsstalling toevallig werd geïnstalleerd. El-Bazioui greep daarop meteen naar de telefoon en contacteerde het kabinet van bevoegd schepen Filip Watteeuw (Groen) met het vermeende argument dat het fietsrek voor de deur stond van een vrouw met een spierziekte. Twee dagen later werd het fietsrek verplaatst zonder dit verhaal zelfs maar te controleren. Noch de wijkregisseur, noch de toegankelijkheidsambtenaar vielen over het ontbreken van bewijsstukken.

“Belangenvermenging én staalhard liegen? Er zijn er voor minder moeten opstappen”

“Hafsa reageerde formeel dat ze met dit alles niets te maken had. Ze ontkende zelfs in alle toonaarden dat ze contact had opgenomen met het kabinet van Watteeuw”, licht fractievoorzitter Johan Deckmyn (Vlaams Belang) verder toe. “Maar schepen Watteeuw heeft blijkbaar meer scrupules dan zijn toekomstige collega-schepen en bevestigde dat El-Bazioui wel degelijk zijn kabinet had gebeld over het betreffende fietsrek. De Gentenaars kunnen niet tolereren dat een gemeenteraadslid het openbaar bestuur aanwendt voor persoonlijke belangen en er daarna dan nog eens keihard over liegt. We kunnen niets anders dan het ontslag eisen van El-Bazioui.”

Het Vlaams Belang noemt het tevens “zeer zorgwekkend” dat El-Bazioui normaliter op 1 januari 2022 schepen van Personeel zal worden. “Laat dat nu net een domein zijn dat zeer kwetsbaar is voor vriendjespolitiek, vervolgt Deckmyn (Vlaams Belang). “De scheve schaats van El-Bazioui wijst overigens op een groter probleem in Gent. Iedereen moet zijn auto zo ver mogelijk parkeren van de stad, of liefst gewoon wegdoen. De fiets wordt koning gekroond, maar als het de Groene familie – en dat mag je dus letterlijk nemen – persoonlijk niet goed uitkomt, dan wordt er een uitzondering gemaakt. De Gentenaar pikt dit niet en wij ook niet!”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...