Vlaams Belang voert opvallende campagne onder de in Gent verblijvende illegalen en hun buurtbewoners

Vandaag startte het Vlaams Belang Koepel Gent met een opvallende campagne onder de in Gent verblijvende illegalen. Hun aantal in Gent wordt geschat op 10.000 à 12.000, neemt nog steeds jaar na jaar toe en de problemen die daarmee gepaard gaan groeien met de dag aan. Dagelijks komen nieuwe vreemdelingen naar Gent in de hoop rijk te worden. Het zijn in 95% van de gevallen geen politieke vluchtelingen, maar economische gelukzoekers en avonturiers. Ze dreigen terecht te komen in een uitzichtloze situatie, waarbij armoede en marginaliteit hun enige toekomstperspectief zijn.

Nochtans hebben ze een alternatief. Ze kunnen hun leven een nieuwe wending geven. Ze kunnen immers beslissen om vrijwillig terug te keren. Niet alleen is dit een wijze beslissing in hun eigen voordeel, maar bovendien heeft hun land van herkomst hen nodig. Ons land kan illegalen en asielzoekers geen mooie toekomst bieden. Maar hun land van herkomst kan hun werkkracht wél gebruiken.

Daarom stapt het Vlaams Belang Koepel Gent in samenwerking met Emile Bomba van ALCEC, de Afrikaanse vereniging Association de Lutte Contre l’Emigration Clandestine die strijdt tegen de clandestiene emigratie vanuit Afrika naar voornamelijk Europa, met een folder en een informatiebrochure (zie bijlagen) naar de in Gent verblijvende illegalen en hun buurtbewoners om hen op weg te helpen.  Hierbij worden ze op duidelijke wijze gewezen op de uitzichtloze illegalenproblematiek en op de mogelijkheden om ook effectief voor de beste oplossing te zorgen. Ze worden bovendien doorverwezen naar Gentse initiatieven als de Integratiedienst van de Stad Gent, Sociale Dienst VZW De Tinten, VZW Werkgroep Vluchtelingen en CAW Artevelde.


De eerste folders (zie bijlagen) werden in de omgeving van de Dampoort (Dampoortstraat, Dendermondsesteenweg) verdeeld en de komende weken zullen die ook verdeeld worden in diverse Gentse wijken zoals de Brugse Poort, Nieuw Gent, Ledeberg en Muide.

Johan Deckmyn
Voorzitter Koepel Gent

Bijlage 1Bijlage 2

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...