Vlaams Belang voert lenteschoonmaak tegen sluikstort

In Gent duiken jammer genoeg steeds meer sluikstorten op, tot grote ergernis van de bevolking. Deze smerige kankerplekken die het stadsbeeld grondig ontsieren, werden tot op heden nog steeds niet opgeruimd, de vele vragen van de raadsleden van het Vlaams Belang in de Gentse gemeenteraad ten spijt.

Voor het Vlaams Belang Koepel Gent is de maat vol. Geen woorden meer, zoals in het fameuze Tienpuntenplan van schepen Balthazar, maar daden!

Daarom voerde het Vlaams Belang Koepel Gent op vrijdag 21 maart van 10u00 tot 10u30 een actie aan het Gentse Stadhuis. De Vlaams Belang-militanten staken op deze eerste lentedag zelf de handen uit de mouwen en hielden een Grote Lenteschoonmaak. Op amper anderhalf uur tijd verzamelden ze een hele vrachtwagen vol sluikstort-afval uit de Wondelgemse meersen, de parallelweg (aan de nieuwevaart) en de pontstraat in Drongen. Bij wijze van symbolisch protest dumpten de Vlaams Belangers het afval aan het stadhuis.

Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Deckmyn, voorzitter van het Vlaams Belang Koepel Gent, stond tijdens deze actie ook de pers te woord. Hij beklemtoonde dat er verschillende oplossingen zijn die preventief het sluikstorten kunnen tegengaan. Hij noemde hierbij de halvering van de prijs van een huisvuilzak (die nu veel te duur is) en vroeg ook om opnieuw 3x per jaar gratis het grof vuil aan huis te komen ophalen.

Na de actie brachten de Vlaams Belangers het afval naar het containerpark van IVAGO aan de Proeftuinstraat. Onderaan in bijlage een foto van een deel van het opgehaalde sluikstort.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...