Vlaams Belang voert actie tegen gescheiden zwemmen voor moslima’s

Geen ‘Taliban-zwemmen’ in zwembad Rozebroeken, Gent aan de Gentenaars !
Vlaams Belang start petitie op
Islamitisch zwemmen

Op zaterdag 30 mei ’09 voerde het Vlaams Belang Koepel Gent een opvallende actie aan zwembad Rozebroeken.  Met een spandoek, pamfletten (zie bijlage) en zelfs twee speciaal voor de gelegenheid in zwembroek uitgedoste mannen (zie foto), werd geprotesteerd tegen het “Taliban-zwemmen”, of  gescheiden zwemmen voor moslima’s, in stedelijk zwembad Rozebroeken te Gent. Wekelijks huurt vzw Adrenaline immers zwembad Rozebroeken af om er te zwemmen. Enkel vrouwen zijn er van 14.00u tot 16.00u welkom. Het hoeft geen betoog dat bijna uitsluitend moslima’s daar gebruik van maken. In de islam mogen vrouwen immers niet samen met mannen het zwembad delen.

De Gentse sp.a/VLD-coalitie gedoogt deze islamitische gebruiken. Schepen van Sport – Christophe Peeters (VLD) – verschuilt zich achter de zogenaamde vrijheid van vereniging, maar stelt geen enkele eis ten opzichte van clubs die een loopje nemen met de hygiëne en zwemvoorschriften. Socialisten en liberalen profileren zich blijkbaar liever als objectieve bondgenoten van de islam-lobby dan de zwembaden op een vrije namiddag aan de Gentse gezinnen ter beschikking te stellen.

Voor het Vlaams Belang is het duidelijk: vreemdelingen die zich in Gent willen vestigen en Gentenaar onder de Gentenaars willen worden, moeten zich aanpassen. Na het halal-voedsel in de stedelijke scholen, de subsidiëring van moskeeën, de hoofddoekjes aan het loket en nu dus ook het ‘taliban-zwemmen’, profileert Gent zich meer en meer als dé stad bij uitstek voor moslims.

Daarom heeft de partij op http://www.petitiononline.com/zwemmen/ ook een petitie gericht aan het Gentse stadsbestuur opgestart om haar eisen kracht bij te zetten.

Johan Deckmyn
Koepelvoorzitter Vlaams Belang Gent

In de media verscheen hieromtrent het volgende:

Vlaams Belang voert actie in zwembroek

In deze verkiezingstijden zijn alle middelen goed om op te vallen. Vlaams Belang schoot zaterdag de hoofdvogel af. Aan het zwembad Rozebroeken voerden politici en militanten actie… in hun zwembroek. Zij wilden daarmee protesteren tegen het feit dat het zwembad op zaterdagnamiddag afgehuurd is door de vzw Adrenaline. En laat die vzw nu net alleen moslimvrouwen en -kinderen onder zijn leden tellen. Om een en ander te bewijzen, wil gemeenteraadslid en Vlaams parlementslid Johan Deckmyn zich binnenkort aandienen als lid van Adrenaline. Met of zonder succes, aan zijn zwem-outfit zal het alvast niet gelegen hebben. (alp dhg)
Het Nieuwsblad, aan Gent Gebonden, 2 juni 2009

Islamitisch zwemmen

Johan Deckmyn, derde kandidaat op de VB-lijst van dezelfde Oost-Vlaamse gouw, profileerde zich deze week met een opvallende actie aan zwembad Rozebroeken. Daar werd vorige zaterdag geprotesteerd tegen het zgh. taliban-zwemmen (of gescheiden zwemmen voor moslima’s in dat stedelijke zwembad dat wekelijks door de (eveneens zogeheten) vzw Adrenaline. wordt afgehuurd. Enkel vrouwen zijn er dan van 14 tot 16 uur welkom.

De lichtblauwe ‘schepen van Sport verschuilt zich achter de zogenaamde vrijheid van vereniging, maar stelt geen enkele eis ten opzichte van clubs die een loopje nemen met de hygiëne en zwemvoorschriften’, staat er in het begeleidende pamflet te lezen.  Mogen we onder datzelfde motto de hoop uitspreken dat Marc Joris dan een grote badmuts draagt als hij naar de Rozebroeken trekt?
‘t Pallieterke, 3 juni 2009

Vrouwenzwemclub boos op Vlaams Belang

De vrouwenzwemclub vzw Adrenaline is boos op Vlaams Belang. De partij voerde vorig weekend actie aan het zwembad Rozebroeken, met de slogans “Neen aan Talibanzwemmen, Gent voor de Gentenaars”.

Volgens VB is de vzw een zwemclub met alleen moslimvrouwen en wordt er in lange kledij gezwommen. Eerder al stelden Vlaams Belangers daarover een vraag aan sportschepen Christophe Peeters. Die antwoordde hen dat Adrenaline in orde is met alle voorschriften en dat de vzw, zoals alle andere clubs, enkele uren toegewezen kreeg. “Wij zijn razend”, zegt Zeynep Göktepe van Adrenaline. “Vlaams Belang gebruikt ons gewoon als verkiezingsstunt. In onze club zwemmen ook Belgische vrouwen. Wij zwemmen ook niet in lange kledij, enkele vrouwen dragen wel speciale zwemkleding met lange pijpen. Dat is echte zwemkleding, goedgekeurd door de verantwoordelijke van het zwembad. Waar Vlaams Belang de term Talibanzwemmen haalt, weten wij niet. En wat ‘Gent voor de Gentenaars’ betreft: wij zijn ook Gentenaars.” (VDS/LKI)
Het Laatste Nieuws, Gent-Eeklo-Deinze, Gent-Wetteren-Lochristi, Vlaamse Ardennen, 9 juni 2009

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...