Vlaams Belang voert actie “Politie Gent – Recht op veiligheid!”

Partij dient motie in om probleem hoogdringend aan te pakken

Deze middag voerde het Vlaams Belang Koepel Gent met een vijftiental militanten actie aan het politiecommissariaat Ekkergem, om aan de bevolking duidelijk te maken dat de partij de veiligheid van het interventiepersoneel prioritair vindt.  Het Vlaams Belang wil hiermee het Gentse politiekorps een hart onder de riem steken na de tragische gebeurtenissen vorige week, die eens te meer een teken waren van de toenemende agressie tegen de diverse dienstverleners.

Om hiervoor aandacht te vragen kregen de Gentse Flikken een pamflet (zie bijlage) met de eisen van het Vlaams Belang en werd er ook een open brief afgegeven voor de waarnemende korpschef Wim Van Hulle.

De petitie op het net, petitiononline.com/polgent, loopt ondertussen als een trein: een 1.000-tal verontwaardigde burgers hebben deze al ondertekend, waaronder de vakbonden ACOD en VSOA, die zelfs actief opgeroepen hebben de bewuste petitie te ondertekenen.

Het Vlaams Belang zal bij monde van gemeenteraadslid Johan Deckmyn in de Gentse gemeenteraad een motie indienen om deze problematiek hoogdringend aan te pakken.

De onveiligheid moet van kamp veranderen.

Johan Deckmyn
Voorzitter Vlaams Belang-Koepel Gent

William Tuytschaever
Voorzitter ‘Tot uw dienst’
http://www.totuwdienstingent.be

Bijlage 1Bijlage 2

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...