Vlaams Belang steunt verzet buurtbewoners tegen paviljoen Gravensteen
Foto: iStock. Vlaams Belang steunt verzet buurtbewoners tegen paviljoen Gravensteen

Vlaams Belang steunt verzet buurtbewoners tegen paviljoen Gravensteen

Het Gentse Vlaams Belang steunt het verzet van het actiecomité ‘SOS Gravensteen’ tegen het nieuwe paviljoen dat het Gentse stadsbestuur wil aanbouwen aan het Gravensteen. “Zij stellen terecht dat men van zo’n historisch monument moet afblijven.” Het actiecomité verzamelde zo’n 2.500 handtekeningen tegen de afbraakplannen, nadat het Vlaams Belang eerder al zo’n 1.500 handtekeningen.

Vlaams Belang-fractieleider Johan Deckmyn stelde tijdens de gemeenteraad van september reeds dat het niet de eerste keer is dat men dergelijk mislukte combinaties uitprobeert. Men heeft immers in het verleden ook al een ‘moderne’ ontvangstbalie gebouwd in het Gravensteen, dat helemaal niet in de context past.

“De Gentenaar moet geraadpleegd geworden”

Maar de voornaamste kritiek van het Vlaams Belang was dat dit stadsbestuur altijd bezig is over participatie en inspraak, maar zich daar eigenlijk niets van aantrekt. Waar waren de inspraaktrajecten in dit dossier?, klinkt het. “We vinden dat de Gentenaar op zijn minst mag geraadpleegd worden om te weten wat hij/zij vindt van het feit dat er een fundamentele verandering komt in ons uniek Gravensteen”, aldus Deckmyn.

De partij stelt daarbij ook vast dat een online petitie van SOS Gravensteen reeds 2.500 handtekeningen kreeg, en een eigen petitie daar ook een 1.500-tal handtekeningen verzamelde.

“We hopen vooralsnog dat het stadsbestuur in rekening brengt dat er ook alternatieve voorstellen waren”, besluit Deckmyn. “Er lagen immers nog vijf andere ontwerpen op tafel, waarvan al de andere voorstellen geen uitbreiding naar buiten voorzagen. Aangezien men bij het selecteren van het voorstel van de nieuwe stadshal als stadsbestuur afweek van het traject, hoopt het Vlaams Belang alvast dat het stadsbestuur in dit geval ook een andere keuze overweegt.”

Teken ook de petitie:

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...