Vlaams Belang secretariaat opnieuw slachtoffer van ‘verdraagzaamheid’

Vandalen besmeuren gevel VB
Verfbommen voor Vlaams Belang

Deze nacht, rond 03.10 hebben twee onbekende en gemaskerde fietsers twee glazen potten, één gevuld met roze en één gevuld met zwarte verf, tegen de gevel van het Vlaams Belang-secretariaat op de Charles de Kerchovelaan gegooid.

Hierbij werd niet alleen de gevel zwaar gekleurd, ook de telefoonkasten bij de gevel en het voetpad werden sterk vervuild. Het is de laatste daad van verdraagzaamheid in ondertussen een lange lijst. Er is klacht ingediend bij de politie.

Het Vlaams Belang hoopt dat de daders nu eindelijk gevat kunnen worden.

Michel Roelens
Regionaal voorzitter Vlaams Belang Gent-Eeklo


De reguliere pers berichtte hieromtrent het volgende:


Vandalen besmeuren gevel VB
GENT
In de nacht van donderdag op vrijdag hebben twee onbekende en gemaskerde fietsers de gevel van het secretariaat van Vlaams Belang op de Charles de Kerchovelaan besmeurd. Het duo gooide twee glazen potten gevuld met respectievelijk roze en zwarte verf tegen de gevel. De smurrie belandde ook op de telefoonkasten en op het trottoir. VB heeft klacht ingediend bij de politie. (gjdv, osw)
Het Nieuwsblad, Gent en rand, 15-12-2007Verfbommen voor Vlaams Belang
Gent
Het Gentse secretariaat van het Vlaams Belang werd vannacht bekogeld met enkele verfbommen. Vrijdagmorgen rond drie uur reden twee gemaskerde mannen voorbij het gebouw in de Charles De Kerchovelaan en gooiden twee glazen potten, gevuld met roze en zwarte verf, tegen de gevel. «Alles werd op de veiligheidscamera geregistreerd en we hebben klacht ingediend bij de politie», zegt Michel Roelens, regionaal voorzitter van het Vlaams Belang.
De daders zijn voorlopig spoorloos. (BDW)
Het Laatste nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi, 15-12-2007

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...