Vlaams Belang: “Proefproject met Roma is mislukt”

Vlaams Belang: “Proefproject met Roma is mislukt”

Volgens Vlaams Belang is het enkele weken na de invoering van een experiment met Roma aan de Wiedauwkaai al duidelijk dat die zich niet houden aan de afspraken. “Het experiment moet dus worden opgedoekt en de Roma teruggestuurd”, besluit fractieleider Johan Deckmyn. De Stad vindt het nog veel te vroeg om te zeggen dat het project is mislukt.

Vlaams Belang: “Proefproject met Roma is mislukt”Volgens Vlaams Belang is het enkele weken na de invoering van een experiment met Roma aan de Wiedauwkaai al duidelijk dat die zich niet houden aan de afspraken. “Het experiment moet dus worden opgedoekt en de Roma teruggestuurd”, besluit fractieleider Johan Deckmyn. De Stad vindt het nog veel te vroeg om te zeggen dat het project is mislukt.

Enige tijd geleden keurde de Stad een project goed waarbij 56 Oost-Europeanen die reeds lange tijd een kamp hebben op de vroegere Galve­stonsite, bij de Wiedauwkaai, daar mochten blijven op voorwaarde dat er geen andere bijkomen en dat ze het terrein netjes houden.

“Nu al blijkt dat ze die voorwaarden in de wind slaan”, zei gemeenteraadslid Johan Deckmyn (Vlaams Belang) gisteravond in de commissie Algemene Zaken.

“Ze komen toch met meer, worden dan weggejaagd maar duiken dan weer op in de Tapuitstraat en aan Meulestedebrug. Bovendien laat Ivago weten dat het sluikstorten doorgaat.”

Sandra Van Renterghem (N-VA) zei dat het sluikstorten ook gebeurt op bedrijfsterreinen in de Tapuitstraat en dat de Roma “de betonblokken verplaatsen zodat ze plaats hebben voor meer caravans dan toegelaten”.

Voor Vlaams Belang staat vast dat het experiment is mislukt. “Ik had dit voorspeld”, aldus Deckmyn. “Ik zal in naam van Vlaams Belang op de gemeenteraad vragen om het project in te trekken.”

Schepen Sofie Bracke (Open VLD), die de burgemeester verving, was niet onder de indruk. “Ik stel vast dat het proefproject nog maar enkele weken oud is”, antwoordde ze. “Geef het even tijd. Neem van mij aan dat we dit probleem opvolgen.”(gn)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...