Vlaams Belang op de bres voor veilig openbaar vervoer

Reeds langer dan vandaag staat het Vlaams Belang in Gent op de bres voor een veiliger openbaar vervoer. Vorige maand nog interpelleerde gemeenteraadslid Ortwin Depoortere de burgemeester over het rapport dat De Lijn in haar bezit heeft in verband met de onveilige routes van de bussen en trams. Toen wou De Lijn deze lijst niet openbaar maken, naar eigen zeggen om de burgers niet te verontrusten.

Voor het Vlaams Belang Koepel Gent is het recent incident waarbij een kankerpatiënte brutaal werd lastiggevallen op een hermelijntram, de druppel die de emmer doet overlopen. Wij zijn het grondig oneens met De Lijn dat dergelijke incidenten het daglicht niet mogen zien en we zijn het oneens met het stadsbestuur dat wel ageert tegen acties van het Vlaams Belang, maar de kop in het zand steekt als het over de veiligheid gaat van de Gentenaars.

Het Vlaams Belang Koepel Gent zal daarom actie voeren om deze mistoestanden aan te klagen en tegelijk onze eigen alternatieven naar voor te schuiven: een lik-op-stukbeleid waar de angst van kamp verandert (van de hardwerkende Vlaming naar de brutale crimineel).

De actie zal plaatsvinden op maandag 25 mei om 16u aan de tramhalte op het Zuid. Tekst en uitleg krijgt u ter plaatse zelf.

Het Vlaams Belang zal ook in Gent op de bres staan voor een veilig openbaar  vervoer.

Johan Deckmyn
Voorzitter Koepel Gent

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...