Vlaams Belang met de Sint tegen regularisaties

Op vrijdag 13 november voerden mandatarissen en militanten van het Vlaams Belang met een spandoek “Illegaliteit niet belonen!” actie aan het Gentse stadhuis tegen de lopende regularisatiecampagne. Hierbij kreeg het Vlaams Belang ook de opvallende steun van Sinterklaas, omdat volgens de actievoerders de overheid Sinterklaas speelt voor de illegalen, maar de zwarte piet (de hoge kosten) doorspeelt aan de Gentse belastingbetaler. Symbolisch werden dan ook chocolade geldmunten uitgedeeld aan de voorbijgangers en bezoekers aan het Gentse stadhuis.

In een pamflet (zie bijlage) werd felle kritiek geuit op de nieuwe regularisatiegolf die ondermeer tot gevolg zal hebben dat in ons land wellicht meer dan 50.000 illegalen zich zullen aanmelden om papieren te bekomen. Bovendien brengen dergelijke regularisaties ook steeds een nieuwe immigratiestroom op gang via gezinshereniging, waardoor het totaal wellicht op zo’n 350.000 personen zal komen. De eisen werden dan ook in een Open Brief aan burgemeester Daniël Termont overhandigd (zie bijlage).

Tijdens de actie stelde Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Deckmyn dat er chocolade-geld werd uitgedeeld omdat het echte geld door de overheid aan illegalen wordt besteed.

Aan dit lakse en onverantwoorde beleid moet volgens het Vlaams Belang dan ook een halt worden toegeroepen. Ons land is immers niet het land van melk en honing voor iedere economische gelukzoeker en avonturier uit de derde wereld. Gent is niet het OCMW van de hele wereld!

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...