Vlaams Belang lanceert remigratiecampagne voor Gentse Turken

Delegatie Vlaams Belang bracht werkbezoek aan Ankara en Emirdag met diverse officiële politieke contacten
Zowel in Ankara als in Emirdag bij Turkse politici welwillend oor voor argumenten Vlaams Belang

Op een persconferentie op dinsdag 22 november ’11 om 11u00 in Brasserie ‘t Voske, Sint-Baafsplein 19 te 9000 Gent, zal het Vlaams Belang Koepel Gent met tekst, foto’s en filmbeelden toelichting geven bij de resultaten van een officieel bezoek aan Ankara en Emirdag en bij een geplande remigratiecampagne voor de Gentse Turken.

Binnenkort start namelijk het Vlaams Belang een opvallende remigratiecampagne met als doelgroep de Gentse Turken. Het is de bedoeling om te pleiten voor remigratie naar hun streek van herkomst en hen er tevens op te wijzen dat zelfs de Turkse overheid hiervoor vragende partij is.  Ter voorbereiding daarvan bracht een delegatie van het Vlaams Belang Koepel Gent een werkbezoek aan Turkije met diverse officiële overlegmomenten met verschillende politici in Ankara en Emirdag.  Hierbij vond het Vlaams Belang zowel in Ankara als in Emirdag bij Turkse politici een welwillend oor voor de argumenten van het Vlaams Belang inzake remigratie.

Met vriendelijke groet,

Tanguy Veys
Secretaris Vlaams Belang Koepel Gent

————-

In de media verscheen hieromtrent het volgende:

Vlaams Belang moedigt Turkse Belgen aan te emigreren

De Belgische partij Vlaams Belang start een aanmoedigingscampagne voor Turkse Belgen om naar Turkije te emigreren.

Turken moeten terug naar Turkije, vindt Vlaams Belang

De secretaris van de Gentse afdeling van de partij, Tanguy Veys, maakte de campagne maandag bekend, meldt persbureau ANP.

De campagne richt zich in eerste instantie uitsluitend op Turken in Gent.

Positief

Volgens Veys vraagt de Turkse overheid zelf om terugkeer. Tijdens een recent werkbezoek aan Turkije zouden de autoriteiten in dat land positief hebben gereageerd op het voorstel van Vlaams Belang-afgevaardigden.

Reden hiervoor is de hoge werkloosheid in Vlaanderen terwijl de Turkse economie jonge arbeidskrachten nodig heeft.

Straatnaamborden

De campagne past in de activistische manier van politiekbedrijven van de rechtse partij. Eerder dit jaar werden prominente partijleden in Brussel opgepakt omdat zij straatnaamborden in het centrum van de stad verwisselden.

Twee borden aan de Brusselse Wetstraat en Hertogstraat werden beplakt met de alternatieve borden ‘Vlaamse onafhankelijkheidsstraat’ en ‘Republiek Vlaanderenstraat’. In de Wetstraat staat het federaal parlement van België.
Door Jeroen Langelaar
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buitenland/322977/Vlaams-Belang-moedigt-Turkse-Belgen-aan-te-emigreren.htm


———————————

Vlaams Belang promoot terugkeer Turken

ANP | 21 november 2011, 14:50

De partij Vlaams Belang (VB) begint een informatiecampagne om Turken tot (re)migratie naar Turkije te bewegen. De Turkse overheid vraagt zelf om terugkeer, aldus secretaris Tanguy Veys van de VB-afdeling Gent maandag. De campagne is vooralsnog alleen op Gent gericht. Veys wijst onder meer op de werkloosheid in Vlaanderen, terwijl de bloeiende Turkse economie om jonge opgeleide krachten zit te springen. Een VB-delegatie bracht onlangs een werkbezoek aan Turkije en zou daar een welwillend oor van de autoriteiten hebben gevonden.
http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/buitenland/%29/components/actueel/rtlnieuws/2011/11_november/21/buitenland/vlaams-belang-promoot-terugkeer-turken.xml


———————————

Vlaams Belang promoot terugkeer Turken

maandag 21 november 2011 | 14:54

GENT (ANP) – De partij Vlaams Belang (VB) begint een informatiecampagne om Turken tot (re)migratie naar Turkije te bewegen. De Turkse overheid vraagt zelf om terugkeer, aldus secretaris Tanguy Veys van de VB-afdeling Gent maandag. De campagne is vooralsnog alleen op Gent gericht. Veys wijst onder meer op de werkloosheid in Vlaanderen, terwijl de bloeiende Turkse economie om jonge opgeleide krachten zit te springen. Een VB-delegatie bracht onlangs een werkbezoek aan Turkije en zou daar een welwillend oor van de autoriteiten hebben gevonden.
http://www.brabantsdagblad.nl/algemeen/bdbuitenland/article9916918.ece

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...