Vlaams Belang laakt brommerban Gent
Foto: iStock. Vlaams Belang laakt brommerban Gent

Vlaams Belang laakt brommerban Gent

Het Vlaams Belang is niet te spreken over de nieuwste plannen van het Gentse stadsbestuur. Burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) heeft deze week in samenwerking met Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) een ban geïntroduceerd tegen bromfietsen. Binnenkort zou nergens in het ‘autovrije’ gebied nog een bromfiets mogen rondrijden. “Deze ‘brommerban’ is een aderlating voor onze middenstand die afhankelijk is van levermaaltijden. En die maatregel dan nog eens introduceren tijdens het dieptepunt van de coronacrisis, is de middenstand in het gezicht spugen erbij!”

Filip Watteeuw is gestart aan een nieuwe groene kruistocht, zo lijkt het. Nadat de LEZ geïntroduceerd werd in Gent – ondanks sp.a-opmerkingen rond het asociaal karakter – en het Mobiliteitsplan nieuwe knips krijgt – ondanks liberale kiesbeloftes om ze net te beperken – komt er nu een nieuwe ban: op bromfietsen. Tot nu toe konden brommers wel nog in het stadscentrum, wat voor zuurstof zorgde bij tal van zaken die specialiseren in maaltijdlevering, zeker tijdens deze coronacrisis waarbij de klassieke horeca dicht moest. Volgens Watteeuw en De Clercq zorgen de brommers echter voor overlast.

Brommerban: “Paars-groene waanzin”

“Ik kan er niet goed bij hoe wereldvreemd dit stadsbestuur zich gedraagt”, reageert gemeenteraadslid Gabi De Boever (Vlaams Belang). “Voor veel horecazaken is het momenteel pompen of verzuipen, en nu gaan Watteeuw – de patroonheilige van de bakfietsers – en De Clercq ze nog eens pesten met deze nodeloze maatregel waar nagenoeg niemand om vroeg? Kunnen we nog een beetje tolerantie verwachten? Want als brommers zogezegd voor te veel lawaai en vervuiling zorgen, dan kunnen we evengoed bussen gaan verbannen uit het stadscentrum. Die maken veel meer lawaai én stoten veel meer uit.”

“Mijn partij is de laatste om veel belang te hechten aan politieke correctheid”, besluit fractieleider Johan Deckmyn (Vlaams Belang). “Maar het getuigt van een gevorderd cynisme als het stadsbestuur bij haar aanwervingsbeleid allochtonen voorrang geeft op basis van hun huidskleur, terwijl het tegelijk een sector viseert die net heel veel tewerkstelling biedt aan allochtone Gentenaars. Dit kan er bij mij, en ik wed bij vele Gentenaars, niet in. Stop deze paars-groene waanzin!”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...