Vlaams Belang klaagt oproep Belgische ambassade in Bulgarije aan

Johan Deckmyn interpelleert N-VA minister Bourgeois over de implementatie van zijn Roma-plan
Vlaams Belang voert actie in de Muide: ‘Stop Roma-invasie!’

De problemen met Roma in Gent blijven maar toenemen. Reeds jaren klaagt het Vlaams Belang de gebrekkige aanpak van de Roma-problematiek aan. Aan de Roma-invasie werd geen halt toegeroepen wel integendeel. Vooral in Gent is er een zwaar Roma-probleem. Voorzichtige schattingen spreken over de aanwezigheid van 5.000 Roma in Gent, die zich vooral – al dan niet legaal – vestigen in de 19e eeuwse gordel. Het grootste deel van de Roma is van Bulgaarse origine.

In de buurt rond de Muide loopt de situatie nu al zodanig uit de hand, dat het stadsbestuur er een crisisvergadering met de buurtbewoners moet organiseren. En alsof dat nog niet voldoende is, kreeg Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Deckmyn een nieuwsbrief van de Belgische ambassade in Bulgarije in handen waarbij men er enthousiast op wijst dat men in Gent lessen in het Bulgaars kan volgen (zie bijlage).

Het is niet de eerste maal dat men in Bulgarije en Roemenië reclame maakt om naar Vlaanderen te komen. N-VA minister Geert Bourgeois lanceerde enige tijd geleden zijn zogenaamd Roma-plan, dat Vlaanderen voorstelde als het land van melk en honing.

Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Deckmyn wil minister Bourgeois dan ook in het parlement hierover interpelleren. Hij wil weten of het verspreiden van berichten over lessen in Gent via ambassade-nieuwsbrieven deel uitmaakt van zijn Roma-beleid en naar de verdere implementering van zijn Roma-plan in Vlaanderen.

Eerstdaags zal het Vlaams Belang in Gent actie voeren in de geteisterde wijken – o.a. in de Muide – onder de titel: “Stop Roma-invasie!”

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...