Vlaams Belang Jongeren voerden actie aan Oost-Vlaamse provincieraad in kader van campagne tegen drugs

De Vlaams Belang Jongeren regio Gent-Eeklo zijn recent gestart met een campagne tegen drugs. De komende weken zullen zij hierbij actie voeren aan verschillende gemeenteraden en schoolpoorten in de regio. De Vlaams Belang Jongeren (VBJ) hebben gisteren, woensdag 14/10, actie gevoerd aan de Oost-Vlaamse provincieraad.

VBJ wenst hiermee te beklemtonen dat ook in de scholen en het uitgaansleven de drugsproblematiek geen ver-van-mijnbedshow is, met bijvoorbeeld in Gent alleen al niet minder dan 12 geregistreerde sterfgevallen ten gevolge van druggebruik in 2008. Het is dan ook noodzakelijk dat de politieke verantwoordelijken, het gerecht en de politie ook in Oost-Vlaanderen hun verantwoordelijkheid opnemen.

De actievoerders hebben tijdens deze actie een spandoek ontrold met de boodschap “Jongeren tegen drugs !” en pamfletten (zie bijlage) verdeeld onder de provincieraadsleden en het publiek waarin zij hun standpunt en eisen kenbaar maakten:
– een strenge aanpak van de drugmaffia en de drughandel, gekoppeld aan zware straffen. Enkel zware celstraffen, hoge boetes en het in beslag nemen van misdaadgeld zijn doeltreffend;
– drugsvrije scholen door drugscontrole op school, ontradingscampagnes vanaf het lager onderwijs en preventiecampagnes waarbij expliciet gewezen wordt op de gezondheidsrisico’s en verslavende effecten van de zogenaamde softdrugs;
– géén legalisering of gedoogbeleid voor drugs en de intrekking van het door de toenmalige CVP ingevoerde gedoogbeleid.Op de volgende datums houden zij nog uitdeelacties:
– Maandag 19 oktober aan de gemeenteraad in Eeklo.
– Donderdag 22 oktober aan de gemeenteraad van Evergem.

Hoogtepunt van deze campagne tegen drugs is een Infonamiddag die zij organiseren op zaterdag 24 oktober 2009 in socio-cultureel centrum De Leke (Lekestraat 33 te 9900 Eeklo). Verschillende sprekers zullen er die dag komen getuigen en waarschuwen over/voor de gevaren van drugs. Sprekers zijn Gerda Van Steenberge (Vlaams volksvertegenwoordiger), Hugo Van den Berge (directeur ontwenningskliniek “De Pelgrim” uit Oosterzele), Niki De Gryze (moeder van een drugsslachtoffer) en een afgevaardigde van de federale politie en van de Dienst Drugspreventie.

Met Vlaams-nationale groeten,
Glynis Declercq
Voorzitter VBJ regio Gent-Eeklo

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...