Vlaams Belang Jongeren starten campagne tegen drugs

Vanavond actie aan Gentse gemeenteraad

Vandaag starten de Vlaams Belang Jongeren regio Gent-Eeklo met een nieuwe campagne tegen drugs. De komende weken zullen zij actie voeren aan verschillende gemeenteraden en schoolpoorten in de regio. De Vlaams Belang Jongeren (VBJ) hebben vandaag, maandag 28 september, dan ook hun eerste actie gepland aan de gemeenteraad van Gent vanaf 17u30.

VBJ wenst hiermee te beklemtonen dat ook in de Gentse scholen en het Gentse uitgaansleven de drugsproblematiek geen ver-van-mijnbedshow is, met in 2008 niet minder dan 12 geregistreerde Gentse sterfgevallen ten gevolge van druggebruik. Het is dan ook noodzakelijk dat de politieke verantwoordelijken, het gerecht en de politie ook in Gent hun verantwoordelijkheid opnemen, het nefaste gedoogbeleid een halt toeroepen en werk maken van een strenge aanpak van de drugsmaffia!

De actievoerders zullen tijdens deze actie een spandoek ontrollen en pamfletten uitdelen aan de gemeenteraadsleden en het publiek. In bijlage vindt u het pamflet, indien u meer info wenst omtrent deze campagne, aarzel dan niet om ons te contacteren. (Glynis de Clercq,  0472/77 33 89 of glynis.declercq@gmail.com).

Mogen wij zo vriendelijk zijn om u hierbij uit te nodigen?

Op de volgende datums houden zij nog uitdeelacties:

– Woensdag 14 oktober aan de Oost-Vlaamse provincieraad in Gent.
– Maandag 19 oktober aan de gemeenteraad in Eeklo.
– Donderdag 22 oktober aan de gemeenteraad van Evergem.

Hoogtepunt van deze campagne tegen drugs is een Infonamiddag die zij organiseren op zaterdag 24 oktober 2009 in socio-cultureel centrum De Leke (Lekestraat 33 te 9900 Eeklo). Verschillende sprekers zullen er die dag komen getuigen en waarschuwen over/voor de gevaren van drugs. Sprekers zijn Gerda Van Steenberge (Vlaams volksvertegenwoordiger), Hugo Van den Berge (directeur ontwenningskliniek “De Pelgrim” uit Oosterzele), Niki De Gryze (moeder van een drugsslachtoffer) en een afgevaardigde van de federale politie en van de Dienst Drugspreventie.

Wij hopen u te mogen ontmoeten.

Alvast vriendelijk bedankt!

Met Vlaams-nationale groeten,

Glynis Declercq
Voorzitter VBJ regio Gent-Eeklo

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...