Vlaams Belang Jongeren Gent gaan van start
Foto: Instagram VBJ Gent.

Vlaams Belang Jongeren Gent gaan van start

Donderdagavond 14 oktober lanceerden de Vlaams Belang Jongeren een lokale werking in Gent. De nationaal voorzitter van de jongerenpartij, Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans, gaf in deze context een lezing over jeugd en nationalisme in de Universiteit Gent, op de Blandijnberg. Nadien gaf hij een gratis vat in de Overpoort alwaar de echte opstart van de VBJ-afdeling plaatsvond.

Johan Deckmyn, voorzitter van Vlaams Belang Gent, reageert enthousiast: “Ik ben zelf politiek actief geworden als jongerenvoorzitter in Gent. Onze stad heeft nood aan een sterke jongerenwerking die de rechtse jeugd kan verenigen en vormen. Ik wens de jonge garde heel veel succes toe.”

“Onze bestuursploeg wil de rechtse, Gentse jongeren bijeenbrengen en een stem geven. We gaan er een lap op geven!”

De kersverse voorzitter Ywein Joris, die opgroeide in deelgemeente Drongen en schoolliep in het stadscentrum, deelt dat enthousiasme. “Onze bestuursploeg wil de rechtse, Gentse jongeren bijeenbrengen en een stem geven. Er is heel wat potentieel is in onze stad, dat bleek eerder al. Iedereen die zich mee wil engageren, is meer dan welkom om contact op te nemen. We gaan er een lap op geven!”

Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans zal het in de startlezing hebben over de patriottische jongerenorganisaties in Europa, en de lessen die jonge nationalisten in Vlaanderen van hen kunnen leren. Vlaams Belang Jongeren streeft immers voortdurend naar een actieve samenwerking met gelijkgestemde jongerenorganisaties in Europa.

De nationale jongerenpartij organiseert zaterdag een programmacongres in het Vlaams Parlement. Ook de lokale werking liet weten in de nasleep daarvan uit te zullen pakken met een lokaal speerpuntenprogramma. Vlaams Belang Jongeren Gent is actief op Facebook en Instagram.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...