Vlaams Belang hekelt veiligheidsbeleid Termont

Jimmy Hendrycks op lijst Vlaams Belang

Vlaams Belang hekelt veiligheidsbeleid Termont

Het Vlaams Belang presenteerde zijn volledige lijst. Opmerkelijk is dat een op de drie kandidaten gepensioneerd is. Gent moet een veilige en Vlaamse stad worden, zegt lijsttrekker Johan Deckmyn. Het Vlaams belang mikt op 10 procent van de stemmen.

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2006 scoorde het Vlaams Belang in Gent nog 18,05 procent, maar bij de federale verkiezingen in 2010 zakte de partij in het kanton Gent tot 10,45 procent. Deckmyn hekelde het veiligheidsbeleid van burgemeester Daniël Termont. 'Met de criminaliteit gaat het de verkeerde kant uit. Inspraak is louter eenrichtingsverkeer en het multiculturele project heeft gefaald. Gent moet een Vlaamse stad zijn en daarom moet er actief naar illegalen worden gespeurd, moet de vrijwillige terugkeer van allochtonen worden aangemoedigd en moet er een immigratiestop komen. Asielzoekers mogen alleen nog materiële steun krijgen', zegt Deckmyn.

Hoofddoeken

Hij stelt dat de 'harde oppositie' van het Vlaams Belang de grote instroom van Roma, het hoofddoekendebat en het sluikstorten op de agenda heeft geplaatst. Gemeenteraadslid Wis Versyp wijst op de woningnood en de leegstand van sociale woningen. Aan Nederlands als onderwijstaal mag niet worden geraakt en er is meer aandacht voor senioren nodig. Bovenaan de lijst staan de vier gemeenteraadsleden Johan Deckmyn, Wis Versyp, Ortwin Depoortere en Gabi De Boever (5de plaats). Vierde is provincieraadslid Marc Joris. Oud-fractieleider Guy Schouls en de 90-jarige Ward De Schryver duwen de lijst.(kvk)
Het Nieuwsblad, aan Gent gebonden

—————————

Jimmy Hendrycks op lijst Vlaams Belang

Het Vlaams Belang heeft gisteren zijn volledige lijst en programma voorgesteld. Het meest opmerkelijke daarbij is kandidaat 39: Jimmy Hendrycks. Dat is natuurlijk niet de échte, de legendarische muzikant.

Verder heeft het VB als speerpunten vreemdelingen, veiligheid en vuiligheid, en pleiten ze voor het behoud van het viaduct aan de Zuid

Lijsttrekker Johan Deckmyn toverde geen witte konijnen uit zijn hoed, maar kan wel een volledige lijst voorleggen. Hij hoopt met hen en met het partijprogramma opnieuw 10% te behalen in Gent. “We gaan voor een status quo en willen in de toekomst groeien naar 15%”, stelt hij. Het VB wil het aantal schepenen in Gent terugbrengen van 11 naar 7, en pleit voor het behoud van het B401-viaduct aan de Zuid. “Dat afbreken is veel te duur, en dat geld kan beter gebruikt worden, bijvoorbeeld voor woningen. Verder vindt Deckmyn dat het veiligheidsbeleid van Termont heeft gefaald, en dat Gent geen gezellige stad is voor al wie met misdaden te maken krijgt. Andere programmapunten: kinderbijslag afnemen van ouders met spijbelende kinderen, Nederlands als enige onderwijstaal, harde aanpak van jeugdcriminaliteit, een immigratie- en inschrijvingsstop voor Gent, verplichte TBC-tests voor alle nieuwkomers, de woonnood aanpakken, meer parkeerplaatsen en lagere parkeertarieven. Nog opmerkelijk: het VB zal vooral campagne voeren met slogans en programmapunten, niet met foto's van kandidaten. Behalve die van Deckmyn zelf en de lijsttrekker van de provincie zullen nauwelijks VB-koppen in het straatbeeld verschijnen. Het VB heeft ook enkele campagnegadgets, zoals postkaarten met suggestieve foto's en een leeg boekje met als titel: 'de resultaten van sp.a en Open Vld'. Dat laatste is weinig origineel, de 'stunt' met het lege boekje haalde de overleden Rudy Van Quaquebeke al uit in 1994. (VDS)
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...