Vlaams Belang Gent wil harde aanpak na nieuwe onrust Blaarmeersen
Foto: iStock. Vlaams Belang Gent wil harde aanpak na nieuwe onrust Blaarmeersen

Vlaams Belang Gent wil harde aanpak na nieuwe onrust Blaarmeersen

Het Vlaams Belang reageert verbolgen op de “zoveelste vechtpartijen in de Blaarmeersen met voornamelijk allochtone jongemannen.” De partij is tevens “bijzonder teleurgesteld in het slappe optreden” van burgemeester Matthias De Clercq (Open Vld). De rechtsnationalistische partij roept dan ook op tot hard optreden en een grotere politie-aanwezigheid op het domein, in het bijzonder des avonds en wanneer het goed weer is, en wil coördinatie tussen eenheden aan het station en deze aanwezig op Gentse recreatiedomeinen.

Tegenwoordig wordt geen enkel recreatie- of vakantiedomein ervan gespaard, maar afgelopen donderdag werd de Blaarmeersen in Gent alweer opgeschrikt toen een redder werd bespuwd door “een jongere” uit Brussel, dixit De Gentenaar. Alleen door de tussenkomst van de politie kon erger worden voorkomen. Het weekend ervoor kwam het echter tot relletjes, evenzeer door toedoen van “een groep jongeren”. Volgens het Vlaams Belang is er sprake van een patroon, en dit bijzonder opvallend sinds vorig jaar Brusselse allochtone jongens afzakten naar de Blaarmeersen om ruzie te zoeken.

Vlaams Belang Gent: “Stadsbestuur is ontwijkend als gevraagd wordt naar extra maatregelen, maar Gentenaar wil Blaarmeersen en andere reactiedomeinen veilig”

“Het is goed dat de politietoezicht wat is verhoogd sinds vorig jaar”, reageert Gentse partijvoorzitter Johan Deckmyn (Vlaams Belang). “Maar het is duidelijk nog niet voldoende. Burgemeester De Clercq kan als het hoofd van de Gentse politie de ordediensten de opdracht geven om tijdens de zomermaanden intenser te patrouilleren. Ook zou het verstandig zijn om gericht eenheden aan Sint-Pieters-Station te positioneren zodat zij hun collega’s kunnen signaleren in de Blaarmeersen of de Rozenbroeken als een grote groep jongens uit Brussel arriveert met zwemkledij en zichtbare intenties om problemen te zoeken”.

Deckmyn diende als fractieleider van zijn partij hierover vrijdag een nieuwe vraag in op de gemeenteraad. Reeds in mei diende gemeenteraadslid Gabi De Boever (Vlaams Belang) echter al een zeer gelijkaardige vraag in op de gemeenteraad, de zomer anticiperend. Ook hierbij werd gevraagd naar bijkomende maatregelen. Het stadsbestuur reageerde evenwel ontwijkend en vaag, louter meegevend dat er “voldoende politie-inzet [is] voorzien voor handhaving op hotspots.”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...