Vlaams Belang Gent voert samen met de Sint actie regularisatiecampagne

Vlaams Belang voert actie tegen regularisatiecampagne in Gent
Vlaams Belang betoogt met sint

Vandaag voerden mandatarissen en militanten van het Vlaams Belang met een spandoek “Illegaliteit niet belonen !” actie aan het Gentse stadhuis tegen de lopende regularisatiecampagne.  Hierbij kreeg het Vlaams Belang ook de opvallende steun van Sinterklaas, omdat volgens de actievoerders de overheid Sinterklaas speelt voor de illegalen, maar de zwarte piet (de hoge kosten) doorspeelt aan de Gentse belastingbetaler.  Symbolisch werden dan ook chocolade geldmunten uitgedeeld aan de voorbijgangers en bezoekers aan het Gentse stadhuis.

In een pamflet (zie bijlage) werd felle kritiek geuit op de nieuwe regularisatiegolf die ondermeer tot gevolg zal hebben dat in ons land wellicht meer dan 50.000 illegalen zich zullen aanmelden om papieren te bekomen.  Bovendien brengen dergelijke regularisaties ook steeds een nieuwe immigratiestroom op gang via gezinshereniging, waardoor het totaal wellicht op zo’n 350.000 personen zal komen.
De eisen werden dan ook in een Open Brief aan burgemeester Daniël Termont overhandigd (zie bijlage).

Volgens het Vlaams Belang ontwricht de aanwezigheid van zo’n grote groep illegalen de samenleving in onze stad, waardoor in Gent verschillende wijken hun bevolkingssamenstelling drastisch zien wijzigen. De meeste geregulariseerden zullen bovendien jarenlang een leefloon ontvangen. De helft van die geregulariseerden klopt immers ook nog eens aan bij het OCMW. In Gent werd tijdens de vorige regularisatiegolf de aanvraag van uiteindelijk zo’n 500 illegalen goedgekeurd, maar deze keer stond de teller na twee weken al op meer dan 650 aanvragen en de procedure loopt nog tot 15 december ‘09. Dit laks asiel- en immigratiebeleid kost dus vooral de Gentse belastingbetaler geld. Het organiseren zelf van de Gentse regularisatie zal de Gentenaar nu al minstens 110.000 euro kosten, ook al zou er geen enkele illegaal geregulariseerd worden.

Aan dit lakse en onverantwoorde beleid moet volgens het Vlaams Belang dan ook een halt worden toegeroepen. Ons land is voor de partij niet het land van melk en honing voor iedere economische gelukzoeker en avonturier uit de derde wereld. Gent is niet het OCMW van de hele wereld!

Johan Deckmyn
Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent


In de media verscheen ondermeer volgend online artikel:
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=BLTDA_20091113_001

En ook dit:

Vlaams Belang voert actie tegen regularisatiecampagne in Gent

Met een Sint en chocolade geld voerde Vlaams Belang vrijdag actie voor het Gentse stadhuis tegen de lopende regularisatiecampagne. Want de overheid speelt Sinterklaas voor de illegalen, op kosten van de belastingsbetaler, vindt Vlaams Belang.

“De overheid speelt Sinterklaas voor de illegalen”, stelt Johan Deckmyn, voorzitter van de Koepel Gent van het Vlaams Belang. “Een Zwarte Piet hebben we niet, want dat zijn wij allemaal.”

Een handjevol leden deelde vrijdag chocolade geld uit aan voorbijgangers. Symbolisch, legt Deckmyn uit: “Wij geven u chocolade geld, want het echte geld geeft de overheid aan illegalen”.

In Gent liepen tijdens de huidige regularisatiecampagne volgens Vlaams Belang al zowat 650 aanvragen binnen, tijdens de vorige regularisatieronde werden uiteindelijk ongeveer 500 aanvragen goedgekeurd. De partij stelt dat deze mensen pas na enkele jaren inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt, en intussen profiteren van het sociaal  zekerheidssysteem, op kosten van de belastingsbetaler.

Vlaams Belang pleitte vrijdag onder meer voor een immigratiestop, de afschaffing van de snelbelgwet, een actieve opsporing van illegalen en het niet toelaten van de dubbele nationaliteit bij verwerving van de Belgische nationaliteit.
Eerder voerde Vlaams Belang al gelijkaardige campagnes in Antwerpen en Aalst. (AHO)
(Belga)

————-

Vlaams Belang betoogt met sint

Het Vlaams Belang (VB) heeft gisteren actie gevoerd aan het Gentse stadhuis. De actie was gekant tegen de regularisatiecampagne, die volop bezig is. “De staat speelt sinterklaas, en de bevolking – die voor alles moet opdraaien – is zwarte piet”, vatte Johan Deckmyn de actie samen. Want volgens het Vlaams Belang worden de illegalen geregulariseerd op kosten van de belastingbetaler.

De VB’ers deelden chocoladen geld uit aan voorbijgangers. Volgens het VB werden in Gent al zowat 650 aanvragen voor regularisatie ingediend. De partij wil een immigratiestop, de afschaffing van de snel-Belg-wet en het snel opsporen van illegalen. (VDS)
Het Laatste Nieuws / Gent-Wetteren-Lochristi, 14 november 2009

Bijlage 1Bijlage 2

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...