Vlaams Belang Gent viert 20 jaar

Op donderdag 9 oktober vierde het Vlaams Belang in Gent het feit dat het ondertussen al 20 jaar in de Gentse gemeenteraad zetelt. Johan Deckmyn, Vlaams volksvertegenwoordiger en voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent, verwelkomde een honderdtal leden en sympathisanten die in de crypte van de Sint-Pietersabdij genoten van een mooie avond.

Nadat oud-mandatarissen en de weduwe van oud-OCMW raadslid Marcel Ceulenaere in de bloemetjes werden gezet, bracht Guy Schouls (oud-fractieleider Vlaams Blok in de Gentse gemeenteraad) een korte terugblik over zijn ervaringen in de gemeenteraad.

Nadien werd het publiek vergast op een vrolijke noot door middel van een korte sketch, gebracht door een Gentse komiek. Toen was het de beurt aan Vlaams Belangfractieleider in de Gentse gemeenteraad en volksvertegenwoordiger Francis Van den Eynde. Hij bracht een historische terugblik op 20 jaar Vlaams Blok/Vlaams Belang in de Gentse gemeenteraad.

Na deze toespraak waren er videoboodschappen uit verschillende Vlaamse steden. Europarlementslid Frank Vanhecke (Brugge), Vlaams volksvertegenwoordiger Frank Creyelman (Mechelen), Vlaams volksvertegenwoordiger en lijsttrekker voor Oost-Vlaanderen in 2009 Karim Van Overmeire (Aalst) en Vlaams fractieleider Filip Dewinter (Antwerpen) gaven elk op hun manier een ondersteund woordje voor hun vrienden in Gent.

De avond werd afgerond met een slotwoord en een visie voor de toekomst door Bruno Valkeniers, nationaal voorzitter van Vlaams Belang. Daarna volgde nog een receptie waar er werd nagekaart over de avond zelf en uiteraard ook over de afgelopen 20 jaar. Het werd alvast een geslaagde avond, waarvan enkele foto’s in onze fotogalerij terug te vinden zijn!

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...