Vlaams Belang Gent trapt met Valentijn ‘Hart voor onze mensen’-campagne af

Vlaams Belangers delen zakjes snoep uit aan het Sint-Pietersstation

 Vrijdag 14 februari was ook voor Vlaams Belang Gent het startschot van de Valentijn-campagne “Hart voor onze mensen”. Om 7 uur deelden Vlaams Belangers aan het Sint-Pietersstation dan ook pamfletten (zie bijlage) uit, samen met een zakje snoep (in hartjesvorm). De komende dagen worden ook de markten aan het Ledebergplein, de Vrijdagmarkt, het Van Beverenplein en de Kouter bezocht.

‘Een hart voor onze mensen’. Dat is de slogan waarmee het Vlaams Belang zijn jaarlijkse campagne inluidt rond Valentijn. Centraal in de campagne staat een oproep om de zwakkeren in de samenleving te beschermen. Drie op vier rusthuisbewoners kunnen hun verblijf niet betalen met hun pensioen”, zo klaagt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken aan. “Dat terwijl de helft van onze leeflonen en bijna 30% van onze sociale woningen naar vreemdelingen gaan. In wat voor een maatschappij is zoiets fair of sociaal?” Centraal in het pamflet staat een oproep om meer geld vrij te maken voor de zwakkeren, en minder voor migratie.

Vlaams Belang blijft op dsociale nagel hameren aan de hand van migratiekosten: “Snijd in migratie in plaats van in onze mensen”

“Per jaar geven we 800 miljoen euro uit aan asielzoekers alleen”, vertelt Van Grieken. “Als je weet dat de minimumpensioenen optrekken naar 1.500 euro netto tussen de 1,25 en de 3,2 miljard kost, is de rekening toch al snel gemaakt? En dan heb ik het nog niet eens gehad over de massieve kosten in de werkloosheid – waar recent bleek dat maar liefst één op drie allochtoon is, de 28% van onze nieuwe sociale woningen die vreemdelingen krijgen of het grote aandeel van 44% niet-Belgen in onze gevangenissen.”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...