Vlaams Belang Gent trapt 2021 af met campagne gericht op sp.a- en Open Vld-kiezers
Foto: Vlaams Belang/iStock.

Vlaams Belang Gent trapt 2021 af met campagne gericht op sp.a- en Open Vld-kiezers

“Open Vld en sp.a beliegen hun kiezers met LEZ en mobilisatieplan”

Het Vlaams Belang in Gent heeft zondag het nieuwe jaar ingeluid met een digitale nieuwjaarsreceptie. Net zoals de partij dat nationaal deed, heeft het bestuur dus creatief moeten omspringen met de corona-omstandigheden. Wel was er naar goede traditie een toespraak door de afdelingsvoorzitter – Johan Deckmyn – aangevuld met een jaaroverzicht vanwege de raadsleden van de partij. “We gaan 2021 aftrappen met een campagne die sp.a/Vooruit en Open Vld aan hun beloftes tegen de Lage Emissiezone (LEZ) en het Mobiliteitsplan zal herinneren. We gaan hierbij rechtstreeks hun kiezers aanspreken.”

Het Vlaams Belang had zijn leden via brief, mail en Facebook gemobiliseerd om digitaal aanwezig te zijn om 11u00. Op dat tijdstip ging een ‘Facebook Premiere’ van start, die kort werd ingeleid door de nationale voorzitter Tom Van Grieken. Hierna gaven provincieraadslid Christian Bauwens, BCSD-lid Nikolaas Schuiten en Gentse gemeenteraadsleden Adeline Blancquaert, Gabi De Boever en Caroline Persyn een gezamenlijk jaaroverzicht. Die laatste haalde onlangs nog belangstelling met een voorstel tot raadsbesluit voor een gedenkplaat in het centrum voor alle Gentse coronaslachtoffers, iets waar Deckmyn in zijn toespraak op terugkwam.

Ook in 2021: “Niet sp.a of Open Vld, maar Groen is de baas in Gent: en daar gaan we de liberale en socialistische kiezers aan herinneren”

“Laat mij beginnen met jullie, zeker met 2020 in de achteruitkijkspiegel, een gezond nieuw jaar te wensen”, zo stak Deckmyn zijn toespraak van wal. De Gentse Vlaams Belang-kopman richtte echter al snel zijn pijlen op bestuurspartij Groen. “Niet sp.a of Open Vld, maar schepen Filip Watteeuw en zijn groene kornuiten zijn hier de baas. We hebben dat in veel dossiers gezien, maar vooral in dat van de LEZ. Er is een dure studie is besteld om die uit te breiden – tegen de zin van de Gentenaar én tegen de verkiezingsbeloftes van sp.a. Maar ook wat het Mobiliteitsplan betreft, zou Open Vld de ‘knips’ verminderen: nu zijn ze van plan om ze uit te breiden!”

“Dat is dan ook de reden waarom we 2021 starten met een campagne op sociale media: om sp.a en Open Vld te herinneren aan hun eigen verkiezingsbeloftes”, vervolgde Deckmyn. “We gaan hierbij hun kiezers rechtstreeks aanspreken en duidelijk maken dat ze door hun eigen partij bedrogen worden. Welnu, er is een partij die hetzelfde zegt voor de verkiezingen als na de verkiezingen, en dat is het Vlaams Belang.”

In primeur gaf de partij een van de ‘visuals’ mee die gebruikt zullen worden om sp.a en Open Vld op de korrel te nemen. De uitspraken van sp.a-voorzitter Conner Rousseau tegen de LEZ worden in de afbeelding uitgelicht tegenover recente pro-LEZ-uitlatingen van sp.a-schepen Rudy Coddens.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...