Vlaams Belang Gent pleit voor gedenkteken corona-slachtoffers in nieuw voorstel
Foto: iStock.

Vlaams Belang Gent pleit voor gedenkteken corona-slachtoffers in nieuw voorstel

Het Vlaams Belang pleit in een nieuw gemeenteraadsvoorstel voor het oprichten van een gedenkteken in Gent ter ere van de vele Gentse slachtoffers van de coronacrisis. In het bijzonder heeft de partij aandacht voor de vele bejaarden die stierven in de Gentse woonzorgcentra (wzc). De Gentse woonzorgcentra zijn bijzonder hard getroffen door corona. “Veel ouderen stierven afgelopen jaar daarom jammerlijk voor hun tijd. Het Onze-Lieve-Vrouw-ter-Rive was zelfs een van de zwaarst getroffen wzc’s.” Concreet wil de partij dat een gedenkteken wordt geplaatst op een zichtbare plaats in het centrum, ter herinnering van dit drama.

2020 is een jaar om zo snel mogelijk te vergeten, zo meent het Vlaams Belang. Het coronavirus heeft onze levens volledig op zijn kop gezet, klinkt het. In gans het land eiste het coronavirus een grote dodentol. Helaas is ook Gent niet gespaard gebleven. Integendeel, de stad werd bijzonder hard getroffen, zo laat Gents gemeenteraadslid Caroline Persyn (Vlaams Belang) optekenen. Zij dient daarom op de gemeenteraad van januari een voorstel van raadsbesluit in met betrekking tot het inrichten van een gedenkteken voor de Gentse slachtoffers van de ziekte.

Persyn: “Woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw-ter-Rive werd één van de 55 zwaarst getroffen Vlaamse rusthuizen door corona”

“Niet enkel bejaarden werden echter slachtoffer”, vervolgt Persyn. “Laat ons ook niet vergeten dat jammer genoeg ook één van de eerste jonge slachtoffers van het virus een 12-jarig meisje was uit Gent. Helaas zijn we er nog niet uit en blijft het aantal dodelijke slachtoffers oplopen.”

Het Vlaams Belang-gemeenteraadslid meent dan ook dat het voor “voor iedereen mogelijk moet zijn om dit alles een plaatsje te kunnen geven, want het lijkt allemaal zo onwezenlijk”, klinkt het tot slot. “Daarom nam ik het initiatief om aan het stadsbestuur te vragen om op een duidelijk zichtbare plaats in het centrum van Gent een gedenkteken in te richten voor alle Gente slachtoffers van het coronavirus Op deze manier zullen ze nooit vergeten worden.”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...