Vlaams Belang Gent houdt grootste manifestatie tot nu toe

Het was op het nippertje deze avond in het buurtcentrum van Sint-Amandsberg: de maximumcapaciteit van 240 werd maar nipt niet overschreden.

Het inspireerde de Gentse koepelvoorzitter Johan Deckmyn om in zijn inleidend woordje te wijzen op de sterke groei: drie jaar terug hoopte men op 100 eters en nu ruim 220. Het is wel duidelijk dat de nieuwe politiek van de Gentse koepel aanspreekt. Deckmyn wees ook op de activiteiten in Gent: de acties met de spaarvarkens, de acties rond koopkracht en het Gentse parkeerbeleid, in februari waren er liefst16 acties.

Vlaams volksvertegenwoordiger Karim Van Overmeire van zijn kant kon niet om de verkiezingen heen en riep de aanwezigen op om zich te engageren om te vechten tot 7 juni om iedereen duidelijk te maken dat er maar één partij is die voor Vlaamse onafhankelijkheid is, voor een immigratiestop, voor een harde aanpak van de criminaliteit, kortom: een partij die opkomt voor het eigen volk. En dat is het Vlaams Belang. Het leverde hem een daverend applaus op.

Nadien konden de aanwezigen aanschuiven voor overheerlijke biefstuk-friet naar genoegen en volgde een grootse tombola.

Maar de belangrijkste vaststelling van de avond was wel dat het Vlaams Belang in Gent de groei van de voorbije jaren niet alleen bevestigt maar ook versnelt. Dus ook in Gent: op naar 7 juni!

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...