Vlaams Belang Gent deelt 10.000 pamfletten uit tegen paars-groen
Foto: Vlaams Belang.

Vlaams Belang Gent deelt 10.000 pamfletten uit tegen paars-groen

Het Vlaams Belang heeft deze ochtendvroeg duizenden protestpamfletten gebust. De brochures bevatten een opsomming van de “linkse en anti-Vlaamse plannen van De Croo”, gebundeld met de alternatieven van de partij. De uitdeelactie kadert in een grotere nationale campagne. “Paars-groen is slecht nieuws voor gans Vlaanderen en dus ook voor Gent”, zegt Gents partijvoorzitter Johan Deckmyn. “En wij kunnen het weten, want in Gent is paars-groen al jaren aan de macht.”

Een 10-tal vrijwilligers van de Gentse Vlaams Belang-afdeling was zaterdagmorgen vroeg in de weer om meer dan 10.000 huis-aan-huisbladen te bedelen. Het pamflet telt acht bladzijdes en fileert enerzijds punt per punt het regeerakkoord van De Croo I en stelt anderzijds de positieve alternatieven van het Vlaams Belang voor. De Gentse afdeling besloot vooral om te focussen op de wijken in Zwijnaarde en Sint-Denijs-Westrem.

Deckmyn: “In Gent kennen we alles van paars-groen: het is een nachtmerriebeleid tegen veiligheid, mobiliteit en jobs”

“Het internet, media, Facebook, Twitter enzoverder zijn belangrijk”, zegt gemeenteraadslid Gabi De Boever (Vlaams Belang). “Maar toch bereiken zij niet niet iedereen. Daarbij blijft persoonlijk contact met onze kiezers en de Gentenaars in het algemeen zeer belangrijk voor onze partij. Dit soort directe acties geeft ons niet alleen de kans om op een gebalde wijze onze actuele visie en standpunten mee te geven, maar ook om rechtstreeks te luisteren naar wat de mensen vinden. En de mensen zijn boos. Niemand wil deze regering.”

“Deze regering van premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft geen Vlaamse meerderheid en voert een linkse agenda uit, onder druk van de dominante Franstalige en groene partijen”, vult Deckmyn aan. “Voor de Gentenaar klinkt dit bekend in de oren. Burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) danst ook naar de linkse pijpen van schepen Filip Watteeuw (Groen). Het mobiliteitsplan en de LEZ-zones werden zelfs nog radicaler sinds ’18. De gevolgen laten zich merken: de ringwegen slibben dicht, de winkels gaan failliet en tal van wijken vervreemden meer en worden onveiliger. Als dit beleid naar Gents voorbeeld nationaal wordt uitgevoerd, gaan we zwarte dagen tegemoet.”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...