Vlaams Belang gaat voor vijftien procent in Gent

Het Vlaams Belang wil minstens 10 procent van de Gentse stemmen binnen halen bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

'We durven zelfs 15 procent ambiëren', zei lijsttrekker Johan Deckmyn gisteren. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2006 scoorde het Vlaams Belang in Gent nog stevig met 18,05 procent. Maar bij de federale verkiezingen in 2010 zakte de partij in het kanton Gent tot 10,45 procent.

'Het Vlaams Belang heeft de laatste jaren heel wat waters doorzwommen, maar Gent heeft meer dan ooit een rechts beleid nodig', aldus Deckmyn.

Gisteren werd een deel van de VB-lijst voorgesteld. Bovenaan staan de vier gemeenteraadsleden Johan Deckmyn (1e), Wis Versyp (2e), Ortwin Depoortere (3e) en Gabi De Boever (5). Vierde is provincieraadslid Marc Joris.

De lijst wordt geduwd door oud-fractieleider Guy Schouls en de 90-jarige Ward De Schryver, in de jaren 80 nog actief bij de VU in Gent.

Deckmyn benadrukt dat hij een rechts beleid in Gent wil steunen. 'Haalt links geen meerderheid, dan moeten de rechtse partijen samen een rechts beleid durven op te zetten. Daaraan willen wij meewerken of gedoogsteun bieden.' (bst)
Het Nieuwsblad, aan Gent gebonden

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...