Vlaams Belang eist verzesvoudiging camera’s in Brugse Poort
Foto: Wikimedia - Demeester.

Vlaams Belang eist vervijfvoudiging camera’s in Brugse Poort

De Gentse afdeling van het Vlaams Belang eist dat er meer camera’s worden geïnstalleerd in de Brugse Poort, een multiculturele wijk die de afgelopen weken en dagen opnieuw meer en meer wordt geconfronteerd met criminaliteit. Na aanhoudende druk worden er deze maand eindelijk twee camera’s geïnstalleerd, maar volgens de rechtsnationalistische partij is dit niet voldoende.“Twee camera’s plaatsen lijkt meer op symboolpolitiek dan iets anders, een klein kind kan zien hoeveel blinde plekken er nog resteren.” Het Vlaams Belang wil in totaal tien camera’s plaatsen, zowel vaste als mobiele, hetgeen neerkomt op een vijfvoud van wat thans is gepland.

Afgelopen dagen is de Brugse Poort meermaals in de belangstelling gekomen wegens opflakkerend geweld en intense criminaliteit. Onder meer een vechtpartij en steekpartijen vonden er plaats. Nieuwe berichten maken duidelijk dat het gaat om een drugsconflict tussen oude en nieuwe bendes, onder meer door de influx van Tunesische illegalen. Na aanhoudende druk – door onder mee inwoners zelf en oppositiepartij Vlaams Belang – zijn er eindelijk twee camera’s geïnstalleerd, maar volgens de laatstgenoemde partij is dit “verre van voldoende.”

Deckmyn genadeloos voor veiligheidsbeleid in Gent: “Het spreekt boekdelen hoe lang het bestuur van De Clercq met de maatregel van – ochere – twee camera’s heeft gewacht”

“Twee camera’s plaatsen lijkt meer op symboolpolitiek dan iets anders, een klein kind kan zien hoeveel blinde plekken er nog resteren”, klaagt de Gentse Vlaams Belang-fractieleider Johan Deckmyn aan. “Het spreekt ook boekdelen hoe lang het bestuur van burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) met deze maatregel van – ochere – twee camera’s heeft gewacht. De doelstelling blijkt meer het sussen van de publieke opinie dan het oplossen van criminaliteit en de wijk veiliger maken. Dat is simpelweg niet voldoende en de Gentenaar verdient beter.”

Concreet stelt de partij voor om het aantal vaste camera’s te verdrievoudigen, naar zes plus een toevoeging van een viertal mobiele camera’s. De zes vaste camera’s moeten volgens Deckmyn geplaatst worden zodat niet alleen het Seghersplein gemonitord kan worden, maar ook de cafeetjes en de theehuizen op de Bevrijdingslaan, de parking van de Phoenixstraat en de Groendreef. De mobiele camera’s moeten dan weer zorgen voor een flexibele capaciteit die anticipatie door criminelen moet tegengaan. Het Vlaams Belang wil zo zowel preventief als reactief werken.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...