Vlaams Belang eist duidelijkheid in sogent-schandaal

 

Er zijn geen lessen getrokken uit de Optima-affaire

 De nieuwssite Apache bracht aan het licht dat er bij het Gents stadsontwikkelingsbedrijf (sogent) zwaar geknoeid werd in ten minste drie bouwdossiers: Wasserij der Vlaanderen, Oude dokken en het S-gebouw aan het station Gent Sint-Pieters. Er is in deze dossiers sprake van ernstige vragen over het gelijke speelveld voor projectontwikkelaars en over gebrek aan transparantie en objectiviteit in gunningsprocedures.

Verschillende leden van het directiecomité verklaren “misleid” te zijn geweest. In een mail van één van de betrokken directeurs wordt er letterlijk gevraagd om “bijstellingen” te doen ten gunste van de winnende kandidaat. De algemeen directeur stelt dat sogent langzaam aan het verglijden is naar een soort corporatisme van architecten, een “ons-kent-ons-wereldje” waar iedereen voor iedereen kan kiezen.

Blijkbaar werden er geen lessen getrokken uit de Optima-affaire, want laat deze feiten net nu de zaken zijn die dit bestuur achter zich wou laten. Vlaams Belang eist duidelijkheid in dit sogent-schandaal. Volgende week staat in de gemeenteraad het strategisch meerjarenplan 2014-2023  voor sogent AGB aan de agenda. Vlaams Belang vraagt dan ook dat schepen Sven Taeldeman (sp.a) volledig klaarheid brengt in dit verhaal.

Johan Deckmyn
Fractieleider Vlaams Belang Gent

Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent
www.johandeckmyn.be

0476/26.97.38

volg me ook op twitter en facebook

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...