Vlaams Belang dient klacht in tegen man die schepen geen hand wou geven

Vlaams Belang dient klacht in tegen man die Sofie Bracke geen hand wou geven
Meerderheid hanteert twee maten en twee gewichten inzake discriminatie
Toen de Gentse schepen Sofie Bracke onlangs een huwelijk wilde inzegenen, weigerde de islamitische bruidegom haar de hand te schudden. Hij argumenteerde letterlijk: “‘Ik mag u geen hand geven. Ik geef alleen mijn eigen vrouw een hand.” Daarop handelde schepen Bracke op een drafje de plechtigheid af. Blijkbaar uitte ze nadien haar verontwaardiging aan de man.

Tijdens de gemeenteraadszitting van 25 oktober interpelleerde ik schepen Bracke en stelde ik dat ze – wat het Vlaams Belang betreft – het huwelijk niet had mogen inzegenen. De man discrimineerde overduidelijk op basis van geslacht, en dit is strafbaar. Toen ik de schepen vroeg waarom ze geen klacht had ingediend, antwoordde ze letterlijk dat ze dit niet gedaan had omdat dit de gemeenschappen tegen elkaar zou opzetten.

Voor het Vlaams Belang is dat meer dan een brug te ver. De meerderheid hanteert hier overduidelijk twee maten en twee gewichten. Mocht een blanke man een gelijkaardig incident veroorzaken tegen bijvoorbeeld schepen Resul Tapmaz wegens zijn Turkse achtergrond, dan zou er al lang een klacht zijn ingediend. Zoveel is duidelijk.

Vandaar dat ik vandaag zelf formeel klacht heb ingediend tegenover de man in kwestie. Ik hoop alvast dat Unia daar de gepaste gevolgen aan geeft.

In bijlage vindt u mijn klacht terug

Met vriendelijke groeten,

Johan Deckmyn
Fractieleider Vlaams Belang Gent
Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent
www.johandeckmyn.be
0476/26.97.38

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...