Vlaams Belang deelt pamflet ‘Keer tevreden terug!’ uit in Gentse vreemdelingenwijken


De voorbije weken werden in Gent meer dan 50.000 pamfletten (zie bijlage) verspreid in het kader van de campagne ‘Keer tevreden terug!’. Dit pamflet, dat vooral in de negentiende-eeuwse gordel werd verspreid en zich in het bijzonder richtte tot de uit Turkije (Emirdag) afkomstige vreemdelingen, vestigde de aandacht van de vreemdelingen op de mogelijkheden om terug te keren naar hun land van herkomst als ze zich hier niet kunnen aanpassen.

Voor het Vlaams Belang Koepel Gent is immers het lakse immigratiebeleid in Gent enkel gericht op vrijblijvende integratie. Daarom pleitte de partij in dit pamflet voor een tweesporenbeleid met aandacht voor remigratie zoals in Nederland. Migranten krijgen de keuze: assimilatie of terugkeer. Heel wat aanwezige niet-Europese migranten in Gent hebben trouwens heimwee naar de cultuur, religie en leefgewoonten van hun landen van herkomst. Zich opsluiten in gettowijken als de Brugse Poort of het Rabot, waar men zich na een tijd in Emirdag waant, is geen optie. Deze migranten moeten aangemoedigd worden om terug te keren. Met deze campagne wou het Vlaams Belang Koepel Gent dan ook aandacht vragen voor meer omkadering voor immigranten die vrijwillig naar hun thuisland willen terugkeren.

Om dit pleidooi kracht bij te zetten zal het Vlaams Belang Koepel Gent bovendien de komende dagen het pamflet in kwestie uitdelen in de typische winkelstraten waar veel vreemde handelszaken zijn (Sleepstraat, Wondelgemstraat, Dendermondsesteenweg, Bevrijdingslaan…).

Concreet wordt morgen, vrijdag 15 juli ’11, al een eerste uitdeelactie gepland in de Sleepstraat: afspraak om 15u00 op de hoek Sleepstraat-Rodelijvekensstraat, waarna een delegatie van het Vlaams Belang een pamflet zal afgeven in alle handelszaken in de Sleepstraat.

Johan Deckmyn
Voorzitter Koepel Gent

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...