Vlaams Belang bij start remigratiecampagne ‘Emirdag heeft je nodig!’ belaagd in Gentse Sleepstraat

Vlaams Belang bij start remigratiecampagne “Emirdag heeft je nodig !” belaagd in Gentse Sleepstraat

Turken bekogelen Vlaams Belangers met eieren

“sp.a-schepen Resul Tapmaz is agitator”

Vandaag startte het Vlaams Belang Koepel Gent officieel met zijn remigratiecampagne “Emirdag heeft je nodig!”. Hiervoor werd gekozen voor de Sleepstraat, een wijk met een grote concentratie aan Turken, om de eerste pamfletten en affiches (zie bijlage en foto’s) te verspreiden. 

De delegatie van het Vlaams Belang, bestaande onder andere uit Vlaams parlementslid en Gents gemeenteraadslid Johan Deckmyn, Gents gemeenteraadslid Ortwin Depoortere en Federaal parlementslid Tanguy Veys, werd echter opgewacht door een 50-tal Turkse jongeren, getooid met Turkse vlaggen, onder leiding van de Gentse sp.a-schepen Resul Tapmaz. Naast het scanderen van Turkse slogans en het afsluiten van de Sleepstraat voor alle verkeer en voetgangers, belaagde deze groep opgehitste Turken ook de Vlaams Belangers en bekogelde hen met eieren en andere projectielen. Dit alles staat in schril contrast tot het gastvrij onthaal dat de Gentse Vlaams Belangdelegatie vorige maand in Turkije in steden als Ankara en Emirdag te beurt viel.

Het Vlaams Belang neemt ernstig aanstoot aan de houding van Gents sp.a-schepen Resul Tapmaz die, na recent nog leugens en opruiende taal in de Turkse pers over het Vlaams Belang verspreid te hebben, duidelijk ook deze keer de rol van agitator op zich had genomen en zelfs zijn orders in het Turks aan de belagers gaf.  Het is met dit incident bovendien duidelijk dat in dergelijke wijken de Turken de plak zwaaien en voor het oog van de politiediensten ongestoord de orde kunnen verstoren.

Het valt te betreuren dat op de campagne “Emirdag heeft je nodig!”, die in Turkije door diverse politici positief onthaald werd en die zich richt tot de Turken in Gent om vrijwillig naar Turkije terug te keren, op deze manier gereageerd wordt door een groep opgehitste Turken. 

Het Vlaams Belang Koepel Gent laat zich echter niet intimideren en zal de komende weken de campagne verder zetten.  Daarbij staan zeker uitdeelacties in de Bevrijdingslaan, Wondelgemstraat, Dendermondsesteenweg en dus ook de Sleepstraat op het programma.  Intussen werd trouwens ook de webstek http://www.emirdagheeftjenodig.be gelanceerd, zodat iedereen zelf kennis kan nemen van deze campagne, alle boycotacties ten spijt.

Johan Deckmyn
Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent
Lijsttrekker Gemeenteraadsverkiezingen 2012

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...