Verzet tegen zinloos geweld leidt tot bedreigingen uit ‘verdraagzame’ hoek

Het tragische voorval dit weekeinde waar een gekende AA Gent-supporter comateus werd geslagen aan het Van Beverenplein zorgt voor heel wat commotie. De man overleed ondertussen aan de gevolgen van het geweld.

Bij het Vlaams Belang zijn er heel wat voetbalsupporters, ook voor AA Gent. Bij die supporters kwam het voorval hard aan maar ook bij supporters van andere ploegen die bewezen de rivaliteit op zo'n moment opzij te kunnen zetten. Helaas bleek de steun van Gents lijsttrekker Johan Deckmyn aan de stille optocht voor komende vrijdag al onmiddellijk een doorn in het oog van de 'verdraagzamen'. Het Vlaams Belang zal aanwezig zijn vrijdag tussen de supporters en iedereen die genoeg heeft van het zinloze geweld, dat in Gent dagdagelijks aan de oppervlakte komt.

Deckmyn kreeg ondertussen onderstaande bedreiging binnen naar aanleiding van zijn steunbetuiging aan de betoging die wordt georganiseerd omwille van het overlijden van Alain Verlodt. Ik heb op mijn facebook-profiel de oproep in bijlage geplaatst en gesteld: “Het Vlaams Belang steunt volop de manifestatie naar aanleiding van het geweld dat op het Van Beverenplein -niet voor het eerst plaats vond!”

Hierop kreeg Deckmyn dus onderstaande bedreiging binnen. Veiligheid is hét campagnethema van het Vlaams Belang én ik ben bovendien een trouw supporter van AA Gent. Waarom zou ik dan niet mogen oproepen om naar deze protestmars te gaan?? Een protestmars die niet eens door het Vlaams Belang wordt georganiseerd…De reactie van de zus van Alain greep ons aan:

“Op 25 juni 2012 omstreeks 06:29, zei Dominique Verlodt:
ik ben de zus van alain en heb tot laat gister aan van beverenplein weesten rondvragen mijn broer as niet schuldig een vrouw marokaanse kwam stomdronken uit cafe ze heeft mijn broer een stamp gegeven hij heeft een stamp teruggegeven en gezegd laat mij naar huis gaan toen een zekere roxy marokaan hem een blauw lip en oog geslagen heeft hij is met zijn hoofd had op de grond gevallen schedelfraktuur en bloedklonter ,zijn hersenen zijn dood en binnen paar dagen zullen we moeten beslissen om de stekker uit te laten trekken en waarom waarom allemaal voor een baggatelle ik ben mijn broer kwijt ik haat de wereld”

Hoe dan ook neemt een Vlaams Belang-delegatie deel aan de protestmars vrijdag in Gent. En Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Deckmyn zal eerstdaags ook een klacht indienen tegen onbekenden omwille van onderstaande bedreigingen.

Dreigmail voor Deckmyn:

Van: skx skx4killingVB [mailto:skx@hush.ai]
Verzonden: maandag 25 juni 2012 23:37
Aan: Johan Deckmyn
Onderwerp: Contact via website: skx skx4killingVB
Onderstaande gegevens werden door skx skx4killingVB (skx@hush.ai) ingevuld via de website op 25 juni 2012 · 23.37u.
Vraag:
laffe kloot – stop met u te vereenzelvigen met buffalo en KAAG in 't algemeen. den dag dat ik tegen het lijf loop gaat ge stampen vangen voor 't leven. een gewaarschuwd man is er 2 waard, mijn eerwaarde klootzak!

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...