Verkiezingen12: Vlaams Belang Gent stapt met 10-puntenplan naar de kiezer

Vlaams Belang van leer tegen het socialisme
Snoeiharde groeten uit Gent
Vlaams Belang pakt uit met opvallende campagne

De Gentse afdeling van Vlaams Belang stapt met een tienpuntenplan naar de kiezer in oktober. Het plan is opgesteld nadat 1.588 Gentenaars een enquête hadden ingevuld. Een postkaartjesactie trapt de pre-campagne op gang.

Opvallend is dat 43 procent van de Gentenaars die de enquête invulden, zegt tevreden te zijn over het beleid van het stadsbestuur onder burgemeester Termont. Lijsttrekker Johan Deckmyn wijt die score aan de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de huidige sp.a-burgemeester, maar wijst op een aantal pijnpunten uit het huidige paarse beleid die in de enquête naar voor komen.

In het 10-puntenplan staan voorstellen rond veiligheid, multiculturaliteit, netheid, gezelligheid, verkeersvriendelijkheid, middenstandsvriendelijkheid, sociaal beleid, seniorenbeleid en gezinsvriendelijkheid. Voor dat laatste pleit Vlaams Belang voor een eenmalige welkomstpremie van 2.500 euro voor elk jong gezin dat zich in Gent vestigt. Wat bestuurszaken betreft wil Vlaams Belang onder meer van elf naar zeven schepenen, een grondige doorlichting van de stedelijke vzw's en per legislatuur drie volksraadplegingen.

Voor Vlaams Belang is er maar één alternatief. “Als men verandering wil, dan moet het links kartel uit de meerderheid geweerd worden”, aldus Deckmyn. “Een (centrum-)rechts beleid is mogelijk, maar wordt door zowel Open Vld, CD&V als N-VA niet in overweging genomen”.

Volgens Deckmyn willen de drie partijen als coalitiepartner uitgekozen worden door het kartel sp.a-groen.

De pre-campagne start met een postkaartje met foto's van criminaliteit, sluikstort, vreemdelingen en mobiliteit. Een lijst wordt later bekendgemaakt. RBR/
Belga

———————————–

Vlaams Belang van leer tegen het socialisme

‘Socialisme maakt meer kapot dan je denkt.’ Met deze slogan, verborgen in een balpen, schiet het Vlaams Belang zijn verkiezingscampagne op gang.

‘We willen de goednieuwsshow van Termont en co doorprikken’, zegt boegbeeld Johan Deckmyn. Daarom bedeelt de partij ook postkaartjes met de tekst Groeten uit Gent, begeleid van fotootjes van een Roma-gezin, een sluikstort en een handtasdiefstal. ‘Onze campagne is misschien hard, maar ze is wel duidelijk. Hét alternatief is een rechtse coalitie in Gent, samen met Open VLD, CD&V en N-VA. Die is mogelijk, ware het niet dat die partijen geen rechts beleid willen voeren en allemaal naar Termont kijken in de hoop dat ze mogen meebesturen.’ De partij stelde gisteren een 10-puntenplan voor. Daarin staan vooral de bekende stokpaardjes, zoals veiligheid, propere straten en een migratiestop. Om jonge gezinnen naar de stad te lokken, pleit de partij voor een eenmalige welkomstpremie van 2.500 euro. En voor een goed bestuur wil ze het schepencollege inkrimpen van 11 naar 7 schepenen. Vlaams Belang wil ook meer aandacht voor de deelgemeentes via tweejaarlijkse gemeentelijke volksraadplegingen. De partij maakte haar lijst nog niet bekend. ‘We hebben al heel wat kandidaten, maar we zijn nog steeds op zoek naar vrouwen’, aldus Deckmyn. (mvp)
Het Nieuwsblad, Aan Gent gebonden

———————————–

Snoeiharde groeten uit Gent

Het moeten nog Gentse Feesten worden, maar de eerste verkiezingsfolders vallen al in de bus. En als we op het 'wenskaartje' van Vlaams Belang mogen afgaan, zal die partij een snoeiharde campagne voeren. Op Groeten uit Gent geen beeld van het Gravensteen of de kathedraal, maar wel van zwerfvuil, overvolle parkings, een handtasdiefstal en een allochtone vrouw en wat kinderen, de ogen verborgen achter een zwart balkje. De boodschap die achteraan het kaartje staat, laat ook weinig aan de verbeelding over. Daarin stellen de Vlaams Belang'ers dat Gent een nachtmerrie is, met Roma die om de haverklap mensen lastig vallen, en waar 'jongeren' de toeristen overvallen en een bloedneus slaan. Maar gelukkig zal het 10-puntenprogramma van het Vlaams Belang de oplossing brengen, zo stellen ze zelf. Meer uitleg wilde kopstuk Johan Deckmyn gisteren nog niet geven bij het kaartje. Dat krijgen we vandaag, op een persconferentie.
Het Nieuwsblad, Aan Gent gebonden

———————————–

Vlaams Belang pakt uit met opvallende campagne

Binnenkort krijgen 88.000 Gentenaars een postkaart in de bus met 'Groeten uit Gent'. Op de kaart staan afgebeeld: een hoop zwerfvuil, een handtassendiefstal, enkele gekleurde medemensen en een parkeergeleidingsbord waarop te zien is dat alle parkings vol zijn.

Het is de precampagne van het Vlaams Belang. 'Confronterend? Misschien. Maar het is wat speelt bij de Gentenaars”, zegt lijsttrekker Johan Deckmyn.

Meteen werd ook het tienpuntenplan van de partij voorgesteld. Daarin staan weinig verrassingen. Het VB gaat voor een Vlaamse, veilige, propere en sociale stad. De meest opmerkelijke punten zijn de welkomstpremie van 2.500 euro voor elk jong gezin dat zich in Gent vestigt, en de mogelijkheid voor scholen om niet-Nederlandstalige kinderen te weigeren zodra er meer dan 15% leerlingen van vreemde origine zijn. Het VB stelde ook de resultaten voor van een enquête die ze hielden bij het lezerspubliek van hun huis-aan-huis-blad De Strop. Daarin staan opmerkelijke bevindingen. Zo blijkt 42% van de respondenten tevreden te zijn over burgemeester Termont.
Een derde is zelfs voorstander van het cordon sanitaire. Een grote meerderheid vindt dat de politie goed werkt levert, maar te weinig aanwezig is op straat. (VDS)
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi, 05 mei 2012

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...