Verbale agressie toegestaan in Gent

Eergisteren stelden onze gemeenteraadsleden Wis Versyp en Gabi De Boever tijdens het vragenuur van de gemeenteraad  een vraag aan burgemeester Termont in verband met het onaanvaardbaar agressief en onbeschoft gedrag van een dakloze die het stedelijk openbaar toilet van het Groot Vleeshuis ingepalmd heeft (zie ook berichtgeving in de media vandaag).

De man heeft de gewoonte te spuwen net naast voorbijgangers, als die hem dan aankijken volgt er nogal vaak een scheldtirade.


Het hoeft geen betoog dat vrouwen dit openbaar toilet nog nauwelijks durven te betreden.
We hebben zelf gezien hoe deze onverlaat en zijn vriend een klas middelbare scholieren uitdaagde die een bezoek brachten aan het Groot Vleeshuis. De leerlingen werden door hun leerkracht in het Groot Vleeshuis rondgeleid, maar alle aandacht ging naar het geroep van de man. Voorwaar een reclame voor Gent! Ook toeristen delen in de klappen.

Burgemeester Termont (sp.a) raadt alle burgers aan om het nummer 101 te bellen indien de dakloze zich agressief gedraagt. Hij verklaart zich verder niet in staat om aan deze absurde situatie paal en perk te stellen.

We vragen ons af wat de burgemeester zou doen mocht deze dakloze zich aan zijn huisdeur posteren en een dergelijk gedrag vertonen, waarbij zijn buren, hijzelf en bezoekers verbale agressie en ronduit onbeschoft gedrag moeten ondergaan.

En wat mocht deze agressieve dakloze zijn intrek nemen in de inkomsthal van het stadhuis, zou dit gedoogd worden?

————————-

Hierna volgt een lezersbrief uit Het Laatste Nieuws van 27 mei omtrent deze problematiek:

ZWERVER
Nu weten we waar naartoe als we de huur niet meer kunnen betalen. Gents burgemeester Daniël Termont vindt het niet erg dat we logeren in de openbare toiletten. Wat moeten de toeristen niet denken als die griezel hen de stuipen op het lijf jaagt.
(ADW, Evergem)

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...