VBJ voert op 19/12 actie in Gent: ‘Armoede bestaat ook bij ons!’

Vlamingen blijven in de kou staan
Soep en pamfletten om armoede aan te klagen


Op zondag 19 december ’10 vanaf 12u30 organiseren de Vlaams Belang Jongeren (VBJ) van de regio Gent-Eeklo aan het winkelcentrum “Gent Zuid”, op het Woodrow Wilsonplein te Gent, een actie in het kader van de eindejaarscampagne “Armoede bestaat ook bij ons!”. Met deze actie wil VBJ het armoedeprobleem in eigen land en onder de eigen bevolking aanklagen.

Armoede in Vlaanderen is en blijft een prangend probleem. Zowat 1 op 7 Vlamingen leeft onder de armoedegrens en al maar meer mensen moeten aankloppen bij het OCMW omdat ze niet langer basisuitgaven als energie en huishuur kunnen betalen. Bij de diensten van het OCMW worden de wachtlijsten met aanvragen echter alsmaar groter, omdat ze voorrang moeten verlenen aan de massale instroom van asielzoekers, en dit ten koste van de Vlamingen die hierdoor letterlijk en figuurlijk in de kou blijven staan.

Op deze actie zal er voor de voorbijgangers een soepbedeling worden georganiseerd en een bijhorend pamflet worden uitgedeeld om deze problematiek aan te kaarten.

Namens de Vlaams Belang Jongeren,

Marina Van den Berghe
Voorzitter VBJ Gent

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...