VB’er ‘verdacht’ van huisjesmelkerij

Gentse politie controleert raadslid op huisjesmelkerij
VB’er met 9 kinderen ‘verdacht’ van huisjesmelkerij

Het Gentse gemeenteraadslid Kristina Colen (Vlaams Belang), die negen kinderen heeft, wist niet wat haar overkwam toen ze gisterochtend een politieagent aan de deur kreeg voor een controle op huisjesmelkerij.

Kristina Colen, al tien jaar gemeenteraadslid voor Vlaams Belang in Gent, kreeg gisterochtend een politieagent aan de deur om te controleren of zij en haar man in hun huis geen kamers verhuren. Ze woont met haar negen kinderen in een rijhuis. ‘Geen kwaad woord over die agent, maar ik vraag mij vooral af wat de dienst Bevolking bezielde om net bij mij zo’n controle te bevelen. Het stadsbestuur zou zich beter met ernstige problemen als de illegale immigratie bezighouden.’

De controle in het huis van Colen heeft daar net mee te maken. De voorbije jaren kreeg Gent er duizenden nieuwe inwoners uit de vroegere Oostbloklanden bij. Zij worden vaak uitgebuit en hokken samen in slechte woningen. ‘Wij hebben weet van panden waar meer dan dertig mensen ingeschreven zijn’, zegt de Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A). ‘Om huisjesmelkerij tegen te gaan, hebben wij besloten alle woningen waar meer dan tien mensen gedomicilieerd zijn, sowieso aan een controle te onderwerpen. In Gent gaat het om 196 huizen.’ Omdat Colen en haar man negen kinderen hebben, ontsnappen ze niet aan de inspectie. (dih)
De Standaard – Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant/Brussel, West-Vlaanderen

———————————

Gentse politie controleert raadslid op huisjesmelkerij

De Gentse politie voerde gisteren een controle uit in de woning van het Gentse Vlaams Belang-gemeenteraadslid Kristina Colen: de agent kwam nakijken of ze zich niet bezondigde aan huisjesmelkerij.

Dat na Siegried Bracke (N-VA) opnieuw een Gentse politicus gecontroleerd wordt, heeft te maken met de strengere aanpak van de fraude met adressen en domicilies door met name heel wat Oost-Europese inwijkelingen. Bracke kreeg te maken met de recent verstrengde woonstcontroles, zei burgemeester Daniël Termont (SP.A) gisteren. Colen viel in een andere categorie: de politie onderwerpt alle 196 adressen waar meer dan tien mensen zijn gedomicilieerd aan een bijkomende controle. Kristina Colen heeft een echtgenoot en negen kinderen, zodat er elf mensen onder haar dak wonen. (TOD)
Het Nieuwsblad, aan Gent gebonden

——————————-

VB’er met 9 kinderen ‘verdacht’ van huisjesmelkerij

Het Gentse gemeenteraadslid Kristina Colen (Vlaams Belang), die negen kinderen heeft, wist niet wat haar overkwam toen ze gisterochtend een politieagent aan de deur kreeg voor een controle op huisjesmelkerij.

Een politieagent kwam gisterochtend bij Kristina Colen, al tien jaar Vlaams Belang-gemeenteraadslid in Gent, controleren of zij in haar huis geen kamers verhuurde. ‘Geen kwaad woord over die agent. Hij voelde zich zelf wat ongemakkelijk bij de controle. Ik vraag mij vooral af wat de dienst Bevolking bezielde om net bij mij zo’n controle te bevelen. Je zou beginnen denken dat het stadsbestuur een nieuw spelletje oppositie pesten heeft uitgevonden. Ze zouden zich beter met ernstige problemen als de illegale immigratie bezighouden.’

Vreemd genoeg heeft de controle in het huis van Kristina Colen daarmee te maken. De voorbije jaren kreeg Gent er duizenden nieuwe inwoners uit de vroegere Oostbloklanden bij. Zij worden vaak uitgebuit en hokken samen in slechte woningen. ‘Wij hebben weet van panden waar meer dan dertig mensen ingeschreven zijn’, zegt de Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A). ‘Om huisjesmelkerij tegen te gaan, hebben wij besloten alle woningen waar meer dan tien mensen gedomicilieerd zijn, sowieso aan een controle te onderwerpen. In Gent blijkt het om 196 huizen te gaan.’

Omdat Kristina Colen en haar echtgenoot negen kinderen hebben die allemaal thuis wonen, ontsnappen ze niet aan de inspectie. Het gemeenteraadslid kan het maar moeilijk begrijpen. ‘Natuurlijk heb ik niets tegen controles op huisjesmelkerij, maar hier wonen elf leden van hetzelfde gezin met dezelfde familienaam. Dan zie je toch zo dat een inspectie geen enkele zin heeft?’ (DIH)
Het Nieuwsblad, o.a. aan Gent gebonden

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...