VB riskeert fikse rekening voor kalender

Zowel WPG-uitgevers als de nabestaanden van striptekenaar Willy Vandersteen eisen fikse dwangsommen van het Vlaams Belang en Johan Deckmyn, als niet alle overblijvende kalenders bij een gerechtsdeurwaarder worden afgeleverd.

Het VB verdeelde een kalender met op de voorzijde een parodie op een album van Suske en Wiske. De Gentse burgemeester stond erop afgebeeld als ‘De Wilde Weldoener’. Zwevend over zijn stad strooit hij geld rond dat wordt opgeraapt door gekleurde en gesluierde mensen. De uitgeverij stapte naar de rechtbank en de zaak wordt op 31 januari gepleit. WPG-uitgevers vindt dat ‘de morele en testamentaire rechten geschaad worden’.

De uitgeverij en de nabestaanden eisen 5.000 euro per dag vertraging dat het overschot aan kalenders bij een gerechtsdeurwaarder is afgegeven. Per keer dat het Vlaams Belang nog gebruik maakt van de tekening op het kalendertje eisen ze een dwangsom van 10.000 euro en een dwangsom van 100.000 euro per keer dat de stripfiguurtjes nog door de partij gebruikt worden. Het Vlaams Belang is nog niet onder de indruk en is ook niet van plan de tekening van websites te halen. (VDS)
Het Laatste Nieuws

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...