VB dient klacht in tegen schepen Resul Tapmaz

Klacht tegen schepen Tapmaz


De Gentse afdeling van het Vlaamse Belang heeft een klacht ingediend tegen de Gentse schepen Resul Tapmaz. Zij beschuldigen hem van laster en eerroof.

Het gaat om uitspraken die Tapmaz deed in Turkse media in navolging van de VB-campagne ‘Emirdag heeft u nodig’. Enkele weken geleden lanceerde het Vlaams Belang Gent zijn remigratie-actie ‘Emirdag heeft je nodig’. Daarmee wil het VB de Gentse Turken aansporen terug te keren naar hun vaderland.

Schepen Tapmaz was daar niet mee opgezet en ging in de Turkse media in de tegenaanval. Hij zou er onder meer hebben gezegd dat “het Vlaams Belang de vreemdelingen in Gent rioolratten noemt” en “dat de partij varkenskoppen in de moskeeën gooit”. Het Vlaams Belang pikt die uitspraken niet en heeft een klacht ingediend tegen Tapmaz. “Het is ontoelaatbaar manifeste leugens te verspreiden in het openbaar”, klinkt het daar. Tapmaz is op de hoogte van de klacht, maar wil er verder niet op ingaan. “De klacht ligt nu bij de Procureur des Konings, ik zal nu afwachten of ze al dan niet wordt geseponeerd. Verder geef ik daar geen commentaar op.” (BVSG)
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi

———————-

Klacht tegen schepen Tapmaz

Zoals hij eerder al aankondigde, heeft Vlaams parlementslid Johan Deckmyn (VB) een klacht ingediend tegen schepen van Personeel en Administratie Resul Tapmaz (SP.A) wegens laster en eerroof, beledigingen en aantasting van de goede naam. De klacht komt er na enkele uitspraken van Tapmaz over het Vlaams Belang in de Turkse pers. Tapmaz zelf wil niet reageren op de klacht ‘in afwachting van de beslissing van het parket om de klacht te aanvaarden of te seponeren’. (mvp)
11 januari 2012, Het Nieuwsblad, Aan Gent gebonden

———————-

Ook AVS bracht hierover een beeldverslag tijdens de nieuwsuitzending van 10 januari. U kan dit verslag hier bekijken.———————-

Een Radio 2 interview omtrent de klacht kan u hier beluisteren.
Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...