Vanessa Hoefkens wil splitsing Rode Duivels

Het Vlaams Belang ijvert al lang voor een splitsing van de voetbalbond én van de Rode Duivels. Johan Deckmyn diende hieromtrent samen met enkele collega’s tijdens de vorige legislatuur in het Vlaams Parlement reeds een voorstel van resolutie in.

Hij was dan ook verheugd om te lezen dat Vanessa Hoefkens, de echtgenote van Club Brugge-speler Carl Hoefkens, ook die mening is toegedaan. Ze stelt in het blad Menzo Sports: “Een Vlaamse en een Waalse nationale ploeg, dat zou ideaal zijn“.

Verder stelt Vanessa Hoefkens nog: “Het probleem is dat er geprobeerd wordt twee verschillende nationaliteiten te mixen. En dat gaat niet. Je hebt Vlamingen en Walen. Bij clubs is het net zo, waarom zou het bij de nationale ploeg dan anders zijn?

Alhoewel mevrouw Hoefkens niet van Vlaams Belang-sympathieën kan worden verdacht, geeft ze hier perfect het standpunt weer dat Johan tijdens de vorige legislatuur in het Vlaams Parlement heeft verdedigd. Hieronder vindt u in bijlage dit voorstel terug.

Meer info hierover vindt u ook op de website van Het Laatste Nieuws:
http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1150211/2010/08/27/Vlaams-Belang-steunt-pleidooi-Vanessa-Hoefkens-voor-de-splitsing-van-de-Rode-Duivels.dhtml

Ook Het Nieuwsblad bericht hierover:
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20100827_101

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...