Vandalen slaan ramen Vlaams Belang uit

Gemaskerd duo slaat ramen Vlaams Belang uit
Ramen secretariaat Vlaams Belang vernield

Twee gemaskerde mannen hebben zaterdagnacht de ramen van het secretariaat van Vlaams Belang in de Charles De Kerckhovelaan in Gent ingeslagen. Met metalen staven doorboorden ze vier rolluiken en de glazen toegangsdeur. Johan Deckmyn heeft het over een “professionele terreur tegen het Vlaams Belang.”

“Rond drie uur ramden de twee met zware ijzeren staven door de rolluiken”, zegt Deckmyn. “De ramen zijn volledig vernield en de rolluiken onherstelbaar beschadigd. We zijn al heel wat gewend hier – de verfsporen van de vorige aanslag zijn nog niet eens uitgewist – maar dit is zonder twijfel de meest agressieve aanval.”

“Gedoogbeleid”

Volgens Deckmyn is het stadsbestuur gedeeldtelijk verantwoordelijk voor het vandalisme. “In Gent heerst momenteel een gedoogbeleid voor krakers. Bij de grote betoging een maand geleden wou een groep krakers ook naar hier afzakken om alles kort en klein te slaan. De politie heeft hen toen tegengehouden, waarna twee agenten in elkaar geslagen zijn. Het stadsbestuur reageerde daarop door de combitaks af te schaffen en dergelijke figuren een vrijgeleide te geven om verder amok te maken.”

“Gent wordt door het stadsbestuur voorgesteld als een toffe en verdraagzame stad, maar het geweld en de onverdraagzaamheid nemen juist toe. Als men het Vlaams Belang wil bestrijden, kan dat met argumenten, niet met geweld”, aldus Deckmyn.

De daders zijn gefilmd, maar zijn onherkenbaar door hun maskers. De beelden zijn aan de politie overgemaakt. De partij dient vandaag een klacht in.(BSG/VDS)
Het Laatste Nieuws /  Gent-Wetteren-Lochristi

Gemaskerd duo slaat ramen Vlaams Belang uit
Zaterdagnacht omstreeks 3 uur hebben twee gemaskerde mannen de ramen van het secretariaat van het Vlaams Belang vernield door met een soort priem door de rolluiken te steken.

‘Het is al de zestiende keer in drie jaar tijd dat ons secretariaat het slachtoffer wordt van vandalisme’, zegt gemeenteraadslid Johan Deckmyn. ‘De verfsporen van de vorige vandalenstreek zijn nog niet eens verwijderd.

Deckmyn beklaagt zich over het gedoogbeleid van het Gentse stadsbestuur tegenover krakers. ‘Op die manier trek je natuurlijk dergelijk geweld aan. Ik stel enkel vast dat de onverdraagzaamheid vanuit extreem-linkse zijde groeit. Niet alleen tegen ons maar tegenover het hele systeem. Denk maar aan het gemaskerde privécommando dat overdag een kantoor van Besix vernielde.’ (GN)
Het Nieuwsblad, aan Gent gebonden, 15 december 2009

Ramen secretariaat Vlaams Belang vernield
Zaterdagnacht omstreeks 3uur hebben twee gemaskerde mannen de ramen van het secretariaat van het Vlaams Belang in Gent vernield door met een soort priem door de rolluiken te steken.

‘Het is de zestiende keer in drie jaar tijd dat ons secretariaat te maken krijgt met vandalisme’, zegt raadslid Johan Deckmyn. ‘De verfsporen van de vorige vandalenstreek zijn nog niet eens verwijderd.’

Deckmyn beklaagt zich over het gedoogbeleid van het Gentse stadsbestuur tegenover krakers. ‘Op die manier trek je dergelijk geweld aan. Ik stel vast dat de onverdraagzaamheid vanuit extreemlinkse hoek groeit. Niet alleen tegen ons, maar tegenover het hele systeem.’ (gn)
De Standaard, Oost-Vlaanderen, 15 december 2009

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...