Uniek: politie test mobiele betaalterminals

Naar aanleiding van een schriftelijke vraag die ons gemeenteraadslid Ortwin Depoortere aan het Gentse stadsbestuur stelde (zie bijlage), verscheen het volgende in de media.

Uniek: politie test mobiele betaalterminals

De lokale politie van Gent test sinds deze week twee mobiele betaalterminals uit. Via dit systeem kan de politie buitenlandse bestuurders bekeuren en onmiddellijk laten betalen.

Sinds maandag test de politie van Gent haar nieuwste aanwinsten. De bedoeling is om een betaalterminal mee te geven aan een patrouillemotor of een agent op de fiets. Wanneer een buitenlandse automobilist een overtreding begaat, kan de politie de chauffeur onmiddellijk laten betalen. Zo worden lange procedures vermeden en kunnen boetes efficiënter geïnd worden.

Het enige minpunt is dat alleen de geldboete via de terminal kan betaald worden. De kosten voor de eventuele takeling dienen nog in cash geld betaald te worden. Dit omdat de betaalterminals zijn ingesteld op een vast bankrekeningnummer.

De politie test de apparaten sinds deze week, maar mag de binnenlandse automobilisten er dus niet mee lastigvallen. Het systeem is uniek in België, waardoor het succes nog af te wachten blijft.

“Het is de bedoeling om alleen buitenlandse chauffeurs via dit systeem te laten betalen bij een overtreding. De binnenlandse automobilisten krijgen hun boetes nog steeds via de post”, klinkt het bij politie Gent. “Als het een vlot systeem blijkt te zijn, investeren we er nog verder in.” (TRG/VDS)
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...