Uitgeverij en nabestaanden Willy Vandersteen eisen fikse dwangsommen van Vlaams Belang

Vlaams Belang (VB) en de voorzitter van de Gentse afdeling hoge dwangsommen boven het hoofd


Er hangen het Vlaams Belang en de voorzitter van de Gentse afdeling hoge dwangsommen boven het hoofd als de partij nog langer gebruik maakt van de stripfiguurtjes Suske en Wiske en een kalendertje dat uitgedeeld werd op de nieuwjaarsreceptie van de Arteveldestad. Een Brusselse kortgedingrechter besliste maandag dat de zaak op 31 januari gepleit wordt.

WPG-uitgevers, die ondermeer de albums van Suske en Wiske uitgeven, stapte naar de kortgedingrechter omdat de “morele en testamentaire rechten geschaad worden” in een aangepaste afbeelding van de cover “De Wilde Weldoener” op een jaarkalendertje van de Gentse VB-afdeling. Op de kalender strooit burgemeester Daniël Termont kwistig geldstukken in het rond terwijl Suske en Wiske verschrikt opkijken en gekleurde en gesluierde figuurtjes het geld oprapen.

De uitgeverij en de nabestaanden eisen 5.000 euro per dag vertraging dat het overschot aan kalenders bij een gerechtsdeurwaarder is afgegeven. Per keer dat het Vlaams Belang nog gebruik maakt van de tekening op het kalendertje eisen die een dwangsom van 10.000 euro en een dwangsom van 100.000 euro per keer dat de stripfiguurtjes nog door de partij gebruikt worden.

De Gentse VB-afdeling is niet van plan om voor de uitspraak de afbeelding van het internet te halen of de kalendertjes niet meer te verspreiden. “Er is zelfs vraag naar van verzamelaars”, klinkt het.
(Belga)

—————-

Vlaams Belang (VB) en de voorzitter van de Gentse afdeling hoge dwangsommen boven het hoofd

Er hangen het Vlaams Belang (VB) en de voorzitter van de Gentse afdeling hoge dwangsommen boven het hoofd als de partij nog gebruikmaakt van Suske en Wiske en een kalender die uitgedeeld werd op de nieuwjaarsreceptie. Een kortgedingrechter besliste maandag dat de zaak op 31 januari gepleit wordt.

De nabestaanden en WPG-uitgevers, die de albums van Suske en Wiske uitgeven, eisen 5.000 euro per dag vertraging dat het overschot aan kalenders bij een gerechtsdeurwaarder is afgegeven. Per keer dat het VB nog gebruikmaakt van de tekening eisen ze een dwangsom van 10.000 euro en 100.000 euro per keer dat de stripfiguurtjes gebruikt worden. De Gentse VB-afdeling is niet van plan om de kalenders niet meer te verspreiden. “Er is zelfs vraag naar van verzamelaars”, klinkt het.
Gazet van Antwerpen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...